10 maj 2012

Nöjd med Hexagons rapport

Det har blivit glest mellan blogginläggen den sista tiden, bolagsstämmor och lite annat har stått på programmet och hockey VM förstås.

Under tiden har en hel del bolag rapporterat, igår Hexagon, en rapport jag sett fram emot. Bolagets siffror var i linje med förväntningarna, något högre till och med. Enligt vd Ola Rollén tuffar det på bra i Europa, Sydamerika och extra bra i Nordamerika.

I Kina har tillväxten mattats på grund av landets minskade satsning på höghastighetståg efter olyckan, men Hexagon bedömer nu att en gradvis förbättring i tillväxten kommer att ske under 2012, bolaget gör också en del satsningar på andra projekt i Kina.

På tal om tåg så har Bure investerat i tågbranschen, totalt 245 miljoner kronor, 20 miljoner i Rushrail och 225 miljoner i toppmoderna lok. Ja, vad säger man om den investeringen, överraskande. Det är ingen bransch jag kan något om, men uppenbarligen ser Bure intressanta möjligheter.

Bure är i köptagen och förvärvar även aktier i MedCap som är ett investmentbolag inom Life Sciencesektorn. Bure äger nu 11,5 procent av aktierna i bolaget. En bransch som är lättare att förstå även om det är lätt att förlora pengar på bolag som misslyckas med sin forskning.

Ett annat bolag som rapporterat är BioGaia. En stor engångspost drar upp resultatet, men undantaget den visar bolaget fortfarande tillväxt, men takten minskar i det första kvartalet. Om det är en tillfällig minskning eller inte återstår att se, bolaget byter ut en del distributörer vilket kan ge ett tillfälligt avbräck.

BioGaia tappar stort, inte så konstigt, värderingen var hög och då behövs det inte så mycket negativt för att aktiekursen ska korrigeras. Danske Bank höjde riktkursen till 275 från 215 kr kronor i april för att i dagarna sänka den igen till 200 kronor, hm.

Hur som helst behåller jag mina aktier i alla tre bolagen tills vidare.

Nu ska jag hämta bilen som varit på service.

Inga kommentarer: