7 maj 2012

Börsoron tillbaka

Jag såg fram emot partiledardebatten på tv igår kväll med flera nya ansikten. Vi har visserligen hört var och en av de nya partiledarna uttala sig i olika sammanhang, men en debatt är något annat.

Även om det är långt kvar till valet ger det här en liten försmak. Det blev en ganska lugn debatt och jag tyckte nog inte att några konkreta besked gavs.

Det händer desto mer i Europa med val i Frankrike och Grekland och stor oro på marknaderna som följd. Frankrike får en ny president som bland annat vill sänka pensionsåldern och tycker att spara sig ur skuldkrisen är fel väg att gå.

Hur regeringen kommer att se ut i Grekland efter helgens val är ännu oklart, det återstår att se om landet kan bilda en någorlunda stabil regering enligt valresultatet.

Ja, det är många frågetecken just nu, hur kommer den europeiska ekonomin att påverkas av valresultaten? Idag är reaktionen på marknaden negativ, oron är tillbaka, men jag hoppas och tror att det lugnar sig, men så har vi ju Spanien...

Den som tror på fortsatt nedgång kan gardera portföljen med Xact Bear.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har hört talas om dessa björnar, kan man köpa dessa på ett vanligt Nordnetdirekt konto eller är det mer avancerat? Ska du köpa? Hur funkar det? Det är som en hävstång har jag hört.

Emil

finansmamman sa...

Det går brukar gå bra att handla Xact Bear från en vanlig depå.
Jag har tidigare beskrivit handel med Bull och Bear, du kan läsa inläggen på denna länk:
http://finansmamman.blogspot.se/search?q=bull+och+bear
Numera kan man handla med högre hävstång, men den verkar även åt motsatt håll, den kan med andra ord gå snabbt att förlora pengar.Bra att ha i tankarna.

mfdl80 sa...

Känns som att läget i Grekland inte borde påverka längre. Marknaden har mättats av utvecklingen där...

Frankrike och Spanien däremot...

Brukar du parera med Xact Bear vid liknande nedgångar?

Tycker marknaden svänger med vinden och i rådande tider kan det vända snabbt.

Ha en bra vecka!

finansmamman sa...

Ja, det svänger onekligen. Jag brukar handla med Bull och Bear lite då och då, men det kan förstås vara svårt att tajma rätt.

Trevlig vecka på dig också.