11 maj 2012

Blir Grekland det enda landet kvar med euro?

Efter översvämningen i badrummet har vi tagit in några offerter på en renovering. Mamma mia, att bygga nytt badrum kostar pengar, lite skillnad mot att flytta en vägg här och där och måla om lite.

Sen måste vi byta fönster i badrummet och är det inte lika bra att byta alla fönster i huset när vi ändå är igång. Det ena ger det andra och förmodligen blir det en större renovering än vi tänkt från början. 

Det verkar svårt att få ihop en ny regering i Grekland, det lutar åt nyval i juni. Jag tror de flesta länder är ganska trötta på alla turer runt Grekland, det kanske slutar med att andra lämnar euron och Grekland sitter ensam kvar med euron. Det tycks vara långt ifrån en lösning och kanske är detta början på slutet till eurosamarbetet, ja, skakigt lär det bli framöver.

Trots oron i Sydeuropa tycker jag ändå att det ser relativt positivt ut i resten av världen. Samtidigt har jag förståelse för om folk tröttnar på aktier och placerar sina pengar i räntefonder i väntan på bättre tider.

När det gäller fonder så har fondanalysföretaget Morningstar lanserat en ny tjänst, det så kallade "Norman-beloppet". I tabellen kan man se en prognos över hur mycket som går till avgifter om en person sparar 1000 kr i månaden i tio år i en fond. 

En bra tjänst som gör det lättare att inse hur mycket en fond kan kosta i avgift i långa loppet, skrämmande belopp. Men har fonden jag valt en fantastisk avkastning, ja då har naturligtvis avgiften en mindre betydelse. 

Utesäsongen i tennis har börjat, jag hoppas på fint väder i helgen då familjen ska på turnering.

Trevlig Helg!

7 kommentarer:

mfdl80 sa...

Se bara till att friman är med i BKR, www.bkr.se!

Trevlig helg!

mfdl80 sa...

-firman- ska det va.

Anonym sa...

tips på fönster, kolla upp PVC-fönster, finns många varianter av det, men betydligt billigare än svenska alu/trä fönster.

finansmamman sa...

Tack för tipsen!

Anonym sa...

Åja, åja efter vad jag förstår så har de flesta av dina bolag gått bra så nog har du råd att renovera kåken, haha

börspappan sa...

det sista land som lämnar euron är tyskland! sen är det så att allt vad småspararna gör är en droppe i havet-det är dom stora investerarna som sålt för att få ner kursen på börsen dom väntar på botten-sen blir det bråttom...
tja hantverkarna måste också överleva-har kanske inte jobb jämt? bätte med ett totaljobb än många små? sen går det alltid att pruta när det kommer till kritan?

finansmamman sa...

Till Anonym, jodå det har jag.

Börspappan, försöka duger.