14 december 2012

Affärstidningarna visar upp nya årsportföljer

Sportkedjan XXL har öppnat i stan, lagom till julhandeln. Det märktes direkt, alla sportbutiker har lockat med mycket bra erbjudanden och jag har passat på att fynda sport- och vinterutrustning, en del blir bra julklappar.

Så länge hälso- och sporttrenden håller i sig tror jag det finns utrymme för fler sporthandlare. Än verkar inte trenden vika snarare tvärtom, branschen är också duktig att hitta på attiraljer vi behöver för att exempelvis kunna jogga eller åka längdskidor "rätt".

Vänder trenden eller blir marknaden mättad, ja då lär någon butik få stryka på foten, ungefär som i elektronikbranschen. Men jag välkomnar konkurrensen och lägre priser.

Så här års brukar affärstidningarna presentera sina portföljer för nästkommande år. För den som tror på ett år i moll 2013 har Affärsvärlden lagt in AstraZeneca, Betsson, Claes Ohlsson, Loomis och Securitas i lågriskportföljen.

Mellanriskportföljen innehåller Lundin Petroleum, Ratos, SEB, Studsvik och Systemair och bygger på ett liknande scenario 2013 som vi har haft i år.

I högrsikportföljen ligger Enea, Kapp-Ahl, Northland Resources, Oriflame och Raysearch. Bolag som har potential men hög risk och passar i en hygglig konjunktur enligt Affärsvärlden.

Veckans Affärer spår att den ekonomiska tillväxten kommer att bli trög 2013 men börsen står förmodligen inför ett positivt år.

I lågriskportföljen ingår Balders preferensaktie, Bure, Elekta och Investor. I medelrisk ingår Medcap, Moberg Derma, Swedbank och Volvo. I högriksportföljen hittar man Aerocrine,, Sandvik, SinterCast och Unibet.

Ja, här finns många förslag, bäst är dock att bygga sin egen portfölj utifrån egna analyser och beslut.

Oj, snart tredje advent, det är dags att grava laxen.

Trevlig Helg!                                                                                                                                                                 

2 kommentarer:

Jögge sa...

Varför bry sig om vad sk "experter" tror eller tycker?

Historiskt sett har det ju visat sig att de flesta av deras råd är ganska värdelösa. Jag var t ex på Aktiesparardagen i Göteborg i november och några av råden som gavs av dessa experter var MTG, Duni och Loomis. Sen dess har dessa aktier gått ner med 10-40%. Redan aktiestinsen insåg detta för länge sen - ergo det är bättre att tänka och tro själv!

finansmamman sa...

Ja, det är mycket bättre att bygga sin egen portfölj utifrån egen analys och tro på bolag.