7 december 2012

Säljer Nokia

Som aktieägare i Alliance Oil har jag nu fått erbjudande om att teckna mig för preferensaktier, det är dock inget jag kommer att nappa på, däremot behåller jag mina aktier i bolaget.

Varken preferensaktier eller räntebevis är något som intresserar mig i nuläget, jag ser hellre en värdeutveckling på mina aktier samtidigt som jag letar efter nya guldkorn. Men det är förstås en smaksak hur man vill låta pengarna arbeta.

Nokia har gått som en raket på börsen i veckan, dags att ta hem en vinst. Det tror jag många kommer att göra och kursen kan pressas tillbaka, då kan det vara läge att gå in igen. Det är verkligen spännande att se hur det kommer att gå för Nokia, jag tycker läget ser bra mycket bättre ut nu jämfört med i våras.

Lika spännande är det att följa Apple som börjat gå kräftgång, inga träd växer till himlen.

Den här börsveckan har varit mycket bra för mig, både Hexagon och Hexpol har slagit kursrekord och det känns som jag fått riklig belöning för min långsiktighet.

Roligt att se att även Ericsson börjat röra sig uppåt efter en lång period av stiltje, nya order och förhoppningar om att operatörerna ökar takten i sina investeringar hjälper till. jag tror det finns mer att hämta i aktien.

H&M startar insamling av gamla kläder. Med start nästa år ska vi kunna lämna in våra gamla kläder till H&M som sedan kan tillverka nya kläder av textilierna. Ett bra initiativ, det slängs alltför mycket kläder.

Något förvånad blev jag i morse när TV4 visar hur man gör eget snus, hur tänker man, får vi lära oss att rulla cigaretter nästa vecka?

Snöfallet har upphört och det mesta börjar återgå till det normala igen, skönt. I helgen ska vi på glöggfest hos goda vänner och jag hoppas hinna med pepparkaksbak.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

börspappan sa...

tänk vad klokt du tänker! skulle vara itressant få veta avkastningen på din portfölj i år?
banker är väl annars ett säkert kort?

finansmamman sa...

Jo, några banker ingår i portföljen.
Har inte gjort någon sammanställning ännu över totalavkastningen.