16 september 2013

Börsveckan börjar bra

Det blev höst på en gång, ganska mysigt på sitt sätt så här i början, annat är det fram i februari, mars då är man ganska less på mörker och kyla.

Börsveckan börjar bra, extra bra går Fortnox som rider på en köprekommendation från tidningen Börsveckan, men så är det också ett bra bolag med stor tillväxtpotential.

Bolaget lanserar en ny plattform i höst med högre prestanda, gjord för framtida krav. Den tillåter bland annat snabbare utveckling av nya produkter, enklare integrering med andra system och bättre stöd för mobila enheter.

Det är viktigt att Fortnox håller sig i framkanten och ständigt utvecklar systemen, det kostar naturligtvis, men betalar sig i längden.

Det är också intressant att Fortnox utökar samarbetet med skolor och universitet, möjlighet ges att använda programmen kostnadsfritt i undervisningen. En färsk intervju med vd Jens Collskog finns på Introduce.se.

Gruvbolagen har det kämpigt, allra värst är det för de små, ja, förutom Lovisagruvan då.

Dannemora Mineral har fördelen att det är korta transportsträckor till utskeppningshamnen, men hur kommer de nya svaveldirektiven slå mot bolaget, det kommer säkerligen bli kännbart.

Men en farledsfördjupning i utskeppningshamnen kan uppväga kostnaderna till viss del, större fartyg kan tas emot i Hargshamn. Frågan är vem som ska betala, än så länge hänger svaret i luften. Läs mer på Unt.se.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Finansmamman! Vet du varför Proact föll idag?
Tack för en intressant blogg
Mymlan

Anonym sa...

Hejsan !
Nu är det väl dax att köpa en Xact Bear när börsen har gått så bra ? Eller ?
Ha det bra Håkan

finansmamman sa...

Hej,
Till Mymlan,
Nej, jag har inte hittat någon förklaring.

Till Håkan,
Nja, jag tror på fortsatt uppgång än så länge.