9 september 2013

Lägger till Probi i portföljen


Oj, oj vilket fantastiskt helgväder, rena sommaren. Vi åkte till kusten och fortsatte sommarlivet, flera örnar seglade lågt över klipporna, vilka mäktiga fåglar.

Vid stranden plockade jag havtornsbär, ganska tidsödande och kladdigt, men bären är riktiga c-vitaminbomber, ett bär lär innehålla lika mycket c-vitamin som en apelsin!

Nu på morgonen kom beskedet att probiotikabolaget Ellen slutit avtal med ett kinesiskt läkemedelsföretag för distribution, marknadsföring och försäljning av Ellens produkter.

Det ska bli mycket spännande att följa lanseringen i Kina, marknaden är stor och jag hoppas att det inom en snar framtid ska synas i försäljningssiffrorna. Under tiden glädjer jag mig åt kursuppgången idag.

På tal om probiotika så lyssnade jag på Vetenskapsradion häromdagen som tog upp ämnet magbakterier. Ny forskning visar hur viktig tarmfloran är för vår hälsa, den säger en hel del om hur vi mår och i framtiden är det möjligt att undersökning av tarmfloran kommer att ske rutinmässigt, ungefär som ett blodprov.

Det här får mig att tänka på probiotikabolagen BioGaia och Probi. Kan den nya forskningen ge uppmärksamhet och uppsving för bolagen?

Framförallt tänker jag på Probi som stått och stampat en längre tid, när det gäller BioGaia kan jag inte klaga på uppgången.

Jag har haft alla tre probiotikabolagen i portföljen tidigare, nu lägger jag till Probi igen och hoppas på kursuppgång.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en bra blogg!!
Om USA går till attack mot Syrien, vad tror du då om börsens utveckling?
Hälsningar
Bettan

finansmamman sa...

Då lär den vända nedåt, initialt, sen hänger det på utvecklingen i Syrienkrisen.

Jocke sa...

Probi har ett P/E på ca 23 enl introduce.se, känns lite högt även om det är ett tillväxtbolag?

finansmamman sa...

Tillväxtbolag är ofta förknippat med höga förväntningar och då också höga p/e tal.