30 september 2013

Uppsving för bioteknik- och hälsosektorn

Länge har gruvaktier varit i ropet, efter diverse skandaler har dock intresset mattats, tråkigt för de bolag som är välskötta. Intresset har också varit och är fortfarande stort för biometriaktier, återstår att se hur länge det håller i sig.

Bioteknik- och hälsosektorn har legat i topp i USA under en tid och även här i Sverige börjar det synas ett uppsving. Sektorn fick sig en rejäl törn för några år sedan och intresset svalnade, men nu verkar branschen vakna till liv igen hos investerare.

Idag kan vi läsa att ProstaLunds emission övertecknats med 400 procent, stort intresse med andra ord, men så har bolaget också målat upp höga ambitioner. Listning beräknas på Aktietorget i oktober.

Andra bolag som gått bra är Orexo, MedCap och Medfield Diagnostics för att nämna några.

Life/Science är ett spännande område och forskningsbolagen behövs, men det är riskfyllt att investera i branschen, ett fåtal bolag når målen och resan dit kan vara ganska lång och guppig.

Under vägen får man vara beredd att skjuta till mer pengar i nyemissioner och några bolag kommer säkerligen att falla ifrån. Det är möjligheterna man får försöka se, för de finns.

Jag räknar ofta med en tioårsperiod och flera nyemissioner. Men inget säger att jag behöver vara med från början, det gå naturligtvis lika bra att gå in i ett senare skede.

Några av mina egna investeringar i sektorn just nu är Karolinska Development, som ger bra riskspridning, Ellen, Micropos Medical och Moberg Pharma. Jag räknar alla som kryddor.

I helgen har vi varit en tur i svampskogen med magert resultat, några enstaka trattkantareller, men vi fick i alla fall ihop till varsin kantarellmacka.

5 kommentarer:

mojo sa...

Hej
känner du till CBC och då framförallt deras erbjudanden om Zenergy AB ?CBC Nyhetsbrev Oktober 2013
Det är med glädje vi presenterar vårt nyhetsbrev till alla 15 000 medlemmar i vårt nätverk. Här ger vi en överblick över de senaste projekten och händelserna. Följ oss gärna på www.cbcgroup.se där vi mer frekvent och detaljerat lägger upp nyheter och information.

Exklusiv möjlighet att bli delägare i världens största filmavtal!
CBC Investmentgroup AB har som enda aktör i Sverige fått en exklusiv möjlighet att bli delägare i Major Studio Partners filmfond som investerar i Universal Pictures alla kommande filmer under 5 år. Beräknade intäkter uppgår till $28 miljarder med en indikerad avkastning på + 298 %.

Major Studio Partner LLC har 37 års erfarenhet från filmfinansiering. Deras senaste filmfinansiering åt Twentieth Century Fox har givit investerarna + 427 % i avkastning på investerat kapital.

Kontakta oss för information och investeringshandlingar på info@cbcgroup.se alternativt Tel: 031-545563
Klicka här för memorandum
CBC presenterar sin investeringspanel
Att hitta företag med stark tillväxtpotential till balanserad risk är avgörande för hur väl vi lyckas i våra investeringar. Därför har vi beslutat att utöka vår investeringspanel med ett antal ytterligare personer inom svenskt näringsliv. Dessa kommer att presenteras inom kort på vår hemsida.
Här når du vår hemsida www.cbcgroup.se
Private equity slår offentliga aktier
Många studier bekräftar att private equity-investeringar konsekvent överträffat offentliga aktiemarknader över tid. Vad som är ännu mer intressant är att private equity-investeringar slår offentliga aktier samtidigt som en attraktiv riskprofil erbjuds. Sedan 2000 har private equity-investeringar överträffat respektive börsnoterade aktie index med 5% i Nordamerika och 9% i Europa per år.
Våra portföljbolag
2013-10-01
Zenergy AB i mångmiljonupphandling
Zenergy AB fick "Årets Energisparpris 2013" och levererar marknadens ledande energimodul till bland andra Skanska. Bolaget är med i två stora upphandlingar gällande leverans av byggmoduler till två av nordens största byggindustri- och uthyrningsföretag. Leveranserna som omfattar byggmoduler löper på flera år. Om du är intresserad av att investera i Zenergy AB så genomför bolaget en nyemission till vad som kan vara en mycket attraktiv värdering. Kontakta oss vid intresse! Tel. 031-545563 alternativt e-mail: info@cbcgroup.se
Här når du Zenergy AB´s hemsida

hälsn
mojo

Magnus sa...

Life Science är en synnerligen intressant bransch.

I Kina satsas enormt med pengar på detta område, främst på grund av den åldrande befolkningen. Det är bara att hoppas att några svenska bolag lyckas haka på här och blir nya exportsuccéer.

Biometribranschen som du kommenterar har sannerligen fått ett uppsving sista åren. Tror dock resan kommer att vara fortsatt lika galen med kraftig volatilitet.

Hoppas du njöt av mackan! ;)

Anonym sa...

Hej,
Vad tror du om Transcom?
Mvh Jennifer

Anonym sa...

http://aktieblogn.blogspot.se/

finansmamman sa...

Hej,
Nej, jag är inte insatt i Zenergy AB.

Transcom kan var en turn/around kandidat, inget bolag jag är närmare insatt i.