19 september 2013

Lite mer om Cavotec

Vilken glädjeyra på börsen, det är bara att jubla med. Och regeringen har lagt fram sin budget, det mesta hade redan läckt ut, inga större överraskningar.

Jag återkommer till Cavotec som jag nämnde igår. Det är ett bolag som inte är alltför omskrivet och genomanalyserat. Den senaste rapporten var dock mycket bra, den visar på hög tillväxt, det har nog gjort att fler har fått upp ögonen för bolaget.

Det fina är att bolaget är relativt konjunkturokänsligt, det har klarat sig bra genom de orostider som varit.

Cavotec verkar inom flera områden, flygplatser, hamnar och gruvor. Det är de två förstnämnda områdena som visat stark tillväxt den senaste tiden, medan gruvsidan släpar efter, ledningen tror dock på en vändning nästa år.

Ledningen har satt upp höga tillväxtmål, dels ska Cavotec växa för egen maskin, dels genom förvärv. Det är också positivt att vd innehar en stor post aktier i bolaget.

Nu har visserligen aktiekursen dragit iväg uppåt en hel del, men jag tycker fortfarande att det ser ut att finnas potential.

För att få en uppfattning om vad bolaget sysslar med, titta gärna på detta youtubeklipp.

 
Det är inte bara svenska börsen som går bra, det börjar även röra sig borta i Ryssland. Börsen där är lågt värderad, det har förstås sina skäl, men det kan vara värt att hålla ett öga på utvecklingen. Kanske dags för ett indexköp?

4 kommentarer:

Anonym sa...

walsund.wordpress.com brukar skriva om Cavotec.

finansmamman sa...

Tack för tipset!

Anonym sa...

Jag tror också på ryssland på lång sikt. Men frågan är om inte en balkanfond skulle kunna vara värt en chansning. Där finns en handfull länder som jag tror kan gå bra om EU vänder. Kroatien, Serbien, Grekland, Turkiet, .. Tror inte någon av dessa länder är särskilt högt värderade idag

Mvh

finansmamman sa...

Ja, när det vänder i EU kommer en omvärdering av europeiska aktier, det finns det tecken på redan nu.