4 februari 2014

Äntligen en ljusning för Cdon

Sandvik fortsätter sin resa ned efter rapporten som inte gjorde någon glad. Det är bistra tider för bolaget, men trots allt verkar en utplaning ske när det gäller nedgången i gruvsegmentet, men det kan ta tid innan vi får se en vändning, nya sparpaket väntas.

Under tiden bevakar jag Sandvik och kan tänka mig att köpa till fler aktier om kursen fortsätter ned. En långsiktig placering där tålamod krävs.

Idag var det annars lite glädjande börsnyheter för mig, Cdon visar vinst och Axfood och Investor höjer utdelningen.

När det gäller Cdon så visar alla fyra segment positiva siffror, tre segment har fin tillväxt medan avdelning "underhållning" visar minskad tillväxt. Det kom inte som någon överraskning, utförsäljning av stora lager hos Cdon.com ingår i omstruktureringsarbetet.

Men arbetet börjar äntligen ge resultat och jag hoppas koncernen kan börja fokusera på tillväxt igen. Nya grepp är att lansera Nelly.com på fler marknader och Cdon.com fortsätter sin satsning på att bli ett stort e-handelsvaruhus. Mycket arbete återstår, men detta är ändå några steg i rätt riktning.

Investor håller vad de lovar och höjer utdelningen i år igen med en krona, inte så dumt. Än bättre är Axfood som höjer till 15 kronor.

Ännu bättre vore om bolagen fördelar utdelningen över året, likt amerikanska bolag, till exempel AstraZeneca som delar ut två gånger om året, en del till och med fyra gånger om året.

Det tror jag skulle ge en jämnare börs och inte kurshöjningar i samband med utdelningsperioden, dessutom kan det som aktieägare vara trevligt att få en dos pengar fördelat över året. Men det kan vara ändringar på gång, NCC har meddelat att utdelning kommer att ske två gånger om året.

6 kommentarer:

Anders sa...

Läst att du bevaka Electrolux. Varför denna vol. i aktiens. Aktien kan stiga och sjunka upp till 10%/dag. varför detta?
Anders

Anonym sa...

I fjol delade A ut vid 2 tillfällen

finansmamman sa...

Hej,

Till Anders,
Det brukar kunna vara mycket volatilt direkt efter rapporterna, aktien stabiliserar sig så småningom.

Till Anonym,
Tack för påpekandet, har rättat upp inlägget.

Per sa...

Man ska nog inte vara för snabb att sälja nu som sagt. Konjunkturen tar ju inte slut genast. Den korrektion vi ser nu beror ju mycket på att vi fått höga värderingar. Blir intressant när debatten om höjt skuldtak tar fart i Usa. Tror att osäkerheten kan fortsätta ett tag till pp grund av det. Under tiden lyssnar jag då och då till market wrap by Moe för att se om jag kan få några intressanta tips därifrån vart marknaden är på väg

Anonym sa...

Auotliv betalar ut utdelning 4 ggr per år.

finansmamman sa...

Till Per,
Nej, jag har inte sålt annat än Kinnevik.

Till Anonym,
Ja, hoppas fler följer efter.