26 augusti 2014

Beijer Alma, en intressant aktie

Beijer Alma är ett välskött bolag som fortsätter att utvecklas positivt. Den senaste rapporten visar fortsatt ökad tillväxt, om än liten.

Resultatet före skatt blev 116 miljoner kronor, att jämföra med 114 miljoner kronor samma period föregående år. Omsättningen ökade till 876 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 837 miljoner kronor.

Dotterbolaget Lesjöfors visar minskad försäljning, det är framför allt efterfrågan på chassifjädrar som dalat, en stor anledning är det varma vädret då färre chassifjädrar förbrukas. Föregående år låg försäljningen på topp efter det kalla vinterhalvåret. Vi kanske ska hoppas på en kall vinter...

Då visar Habia Cable desto större ökning, orderingången steg med 18 procent under andra kvartalet och kabelförsäljningen till basstationsantenner ökade med hela 66 procent. Den höga efterfrågan väntas fortsätta, bland annat Kinas uppgradering av 4G-nätet bidrar positivt.

Det är glädjande att det tredje benet, Beijer Tech visar tillväxt, orderingången ökade med 8 procent under andra kvartalet. Den främsta tillväxten kommer från område Industriprodukter.

Beijer Alma har som sagt flera ben att stå på och jag tror att det snart kan komma ett fjärde ben. Hur som helst är det ett kvalitetsbolag med bra ledning, bolaget ger dessutom bra utdelning. Vid en rekyl kan jag tänka mig att öka i bolaget. Läs gärna tidigare inlägg om Beijer Alma.

Nu ska jag åka och titta på ny diskmaskin, den gav upp redan i våras och familjen börjar tröttna på att diska för hand.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med diskaskinen!

finansmamman sa...

Det blev köp, installeras nästa vecka.

Aktieprinsen sa...

Fin Q1-rapport den 29/4, efterföljande köprek från Börsveckan (5/5) för att sedan vandra upp på årshögsta 210,50 den 20/5.

Därefter ner ca 8 % fram till idag och då har de dessutom lämnat en bra Q2-rapport den 14/8.

Givet den rekylen och de fina kvartalsrapporterna borde du väl känna dig redo att fylla på ditt innehav? Eller blev diskmaskinen dyrare än väntat? :)

finansmamman sa...

Ja, det börjar närma sig köp. Med lite tur kan en uppgång betala diskmaskinen:)

Roland Angel sa...

http://www.va.se/nyheter/2014/08/28/superfavoriten-en-synvilla---salj-aktien/

finansmamman sa...

Hej och tack för länken!