21 augusti 2014

Köper Industrivärden

Jag har tidigare skrivit några rader om mina funderingar runt Industrivärden. Istället för att köpa aktier i bolaget har jag fyllt på mitt innehav i Sandvik och Volvo som ingår med stora andelar i Industrivärdens portfölj.

Det är också de bolag som har stått och stampat och dragit ner kursutvecklingen för Industrivärden, men som jag bedömer har störst potential. Jag tror på framtida lyft för båda bolagen, åtgärdspaketen för bättre lönsamhet kommer förhoppningsvis att bita, men det kan ta tid.

Under tiden visar Industrivärdens övriga stora innehav som Handelsbanken, SCA, Skanska, Ericsson, SSAB och nu senast ICA upp bättre resultat.

Min samlade bild av Industrivärden är positiv och efter den senaste tidens kursnedgång ser jag det som ett bra tillfälle att köpa aktier i bolaget.

Jag lägger in Industrivärden i min långsiktiga portfölj och ser också fram emot en bra direktavkastning, runt fyra procent. Jag har valt Industrivärden C som har högre omsättning på börsen.

Men som med alla placeringar kan de behöva omvärderas, det är en ovanligt orolig värld vi lever i just nu och mycket kan hända som får börserna på fall, dessutom är det snart val.

Den här veckan har vi haft besök både från Japan och Grekland. Det var intressant att få en färsk uppdatering över det ekonomiska läget i Grekland, jag kan konstatera att det finns mycket kvar att göra och ljuspunkterna är få.

En liten ljuspunkt är dock att turistströmmarna sakta verkar återvända till landet, en viktig inkomstkälla som går att utveckla.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Såg att Recipharm rapporterade ganska fina siffror. Kan vara bra tillfälle att köpa nu?

Jim sa...

Såg att Aktiespararna analyserade Industrivärden i senaste numret, med köprek.

För övrigt var det igår trevligt att vara ägare i Getinge, som tidigare varit på tal här på bloggen.

Får förresten gratulera till god timing i Africa oil, såg den hade duktig uppgång kort efter att du skrivit om ditt köp av den här på bloggen.

Aktieräven sa...

Spiltan Aktiefond Investmentbolag är ett intressant val med låg avgift för den som vill sprida sitt köp till fler investmentbolag ...

Vägen till Frihet sa...

Känns som ett bra köp och jag tror liksom du att bolag som Volvo och Sandviken har mer att ge.

Jag fyllde själv på med Industrivärden C tidigare i augusti http://vagentill-frihet.blogspot.se/2014/08/inkop-industrivarden-c.html

Med vänlig hälsning
/Vägen till Frihet

finansmamman sa...

Till Anonym,
Det är svårt att svara på, men uppenbarligen gillade marknaden det senaste förvärvet.

Till Jim,
Tack. Ja, jag tror Getinge kommer tillbaka även denna gång.

Till Aktieräven,
Ja, fonden är ett bra alternativ, framgångsrik också.

Till Vägen,
Vi får hoppas att Industrivärden blir ett bra köp.

njalle sa...

Hej,

jag tror också att Sandvikaktien är attraktiv på dessa nivåer.

Utmaningen för Sandvik ligger i att åter uppnå försäljningstillväxt och att lyfta den operativa vinsten (i % av försäljningen).

Mvh,
njalle

Mårtens investeringsblogg sa...

Tror definitivt på industrivärden som en bra bas långsiktigt. Har själv påbörjat bygget av basen i portföljen och där är Industrivärden med.

finansmamman sa...

Tack för kommentarer!

petrusko sa...

Industrivärden är min favorit bland investmentbolagen. De har en mycket fin portfölj med Handelsbanken som tungt största innehav. De är duktiga affärsmän och gör riktigt fina dealar kring sin upplåning.

För någon vecka sedan tog jag även in Sandvik i min portfölj. Inte för att det är en utdelningsaktie utan för att det är ett riktigt bra bolag med fin potential på lång sikt. De har en ok utdelning givet att den inte sänks (peppar peppar...).

Mvh petrusko

finansmamman sa...

Jag tror också på Sandviken, på lång sikt.