6 november 2014

Håll ögonen på Bure

Genom åren har jag varit på åtskilliga bolagspresentationer som arrangerats för aktiesparare och investerare. Evenemangen har blivit betydligt fler, vilket är positivt i sig. Det är bra tillfällen för oss aktieägare eller blivande aktieägare att träffa bolagen och direkt kunna ställa frågor till ledningen.

För bolagen är det också ett bra tillfälle att berätta om sin verksamhet och kanske attrahera nya aktieägare för eventuella framtida kapitalanskaffningar.

Presentationerna är dock av blandad kvalité. Det är önskvärt att en del bolag lägger ner lite mer arbete på informationen, till exempel, enbart en lång text i en powerpoint är inte speciellt upplyftande.

Det är viktigt att presentatören kan berätta om bolaget på ett engagerat och inspirerande sätt så att vi som lyssnar kan känna entusiasm över bolaget och dess verksamhet. Alla är inte goda talare, men en kortare utbildning i presentationsteknik kan vara en god investering.

Börsen har gått bra senaste tiden och rapporterna har varit hyfsade.

En aktie som sakta börjat röra sig uppåt är Bure, kursen har annars stått och stampat en längre tid. Men flera av Bures innehav visar fina uppgångar, till exempel Vitrolife och Mycronic.

Cavotec som Bure köpte in sig i har också börjat röra sig uppåt. Det kan vara värt att hålla ögonen på Bure. Nästa vecka kommer rapporten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan ju även finnas skäl till att marknaden åsätter aktien en substansrabatt på nästan 30%....

Anonym sa...

Nej, helt klart är att alla inte är bra presentatörer. Likaväl som alla inte är bra skribenter. Men utbildning i företagsekonomi och kanske erfarenhet från näringslivet skulle höja nivån i det skriftliga utbudet som onekligen, även det, har ökat lavinartat under senare tid.

Signs sa...

jag är imponerad av Bure affärsnäsa, de blandad riktig långsiktiga superinnehav som Vitrolife med mer opportunistiska investeringar som i Carnegie under krisen. Visst finns det några surdegar som Mercuri men de är marginella i sammanhanget.

Senare tid så har de haft bra timing i Catella, Cavotec.

Men jag är tyvärr Bure fri i portföljen, sålde mitt innehav för en tid sedan. Snabb bra vinst, men långsiktigt strategiskt så var det fel beslut..

Anonym sa...

Jag gillar Bures strategi som långsiktig ägare och att de verkar ha en förmåga att hitta framgångsrika bolag. Speciellt inom hälsovård. Jag är positiv även framgent. Ett annat liknande bolag som det istället gått lite trögare för är Ratos. Trots detta har jag investerat i båda bolagen för att minska risken.

Jocke sa...

Bure var med på listan över bolag som skatteplanerar i Luxemburg. Vad det kan betyda återstår att se.

Jim Nyberg sa...

Finansmamman, du börjar bli kändis. Du omnämns i båda de två senaste numren av Aktiespararen :) Minns för övrigt en intervju med dig som jag läste för...ja, vad kan det vara...fem-sju år sedan kanske. Minns dock inte vilken tidning det var, men antar du vet vad jag syftar på?

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer,