4 november 2014

Handla med poäng

När jag varit och handlat har Bank Norwegian stått utanför Willys entré och gjort reklam för sitt kreditkort. Jag tror det gick bra, det uppstod till och med en kortare kö. Kortet har ingen årsavgift, reseförsäkring ingår och det går att samla poäng på alla köp.

Poängen kan sen användas till köp av resor med Norwegian. Men glömmer man att betala fakturan kan det bli dyrt, räntan är hög, men det gäller de flesta kreditkort.

Det går att få poäng på det mest nu för tiden, häromdagen fick jag en katalog från Skistar i brevlådan. Den berättar att Skistar börjar med onlineförsäljning av fjällprodukter, kläder och utrustning. En stor skidbutik med andra ord och en ny konkurrent till övriga sporthandlare.

Jag får poäng på allt jag handlar online i skidbutiken, men även på Skistar.com, till exempel liftkort. Poängen blir till återbäring som sen kan användas hos Skistar. Konceptet är kostnadsfritt.

Helst skulle jag önska att få all rabatt avdragen direkt istället för alla kort och lojalitetsprogram, jag har plånboken full. Men jag inser ju att lojalitetsprogrammen fungerar, även på mig, det är alltid trevligt med rabatt om det inte är alltför krångliga villkor och kostsamma program.

Jag är ägare av ett Bank Norwegiankort som jag ännu inte använt, men gör jag det är det enbart till resor med Norwegian. Sen tidigare betalar jag familjens resor med SAS Eurobonuskort, det är inte gratis, men lönsamt ändå vid många resor.

Konsumenternas.se går det att jämföra kontokort, bland annat avgifter och valutaväxlingspåslag. Det kan variera en hel del och det är få kort som inte lägger på en avgift för valutaväxling.

Idag är det uppåt för solenergibolaget Etrion som meddelar att projektet i Chile är färdigt tidigare än beräknat och dessutom blev kostnaden lägre än beräknat. I veckan kommer rapporten, spännande!

5 kommentarer:

Piratekonomen sa...

Bästa kortet jag har hittat är OKQ8 Visa. 1% återbäring i riktiga pengar på allt du handlar (utom drivmedel). Ingen årsavgift eller annat.

Naturligtvis gäller att fakturan betalas i sin helhet i slutet av varje månad, annars blir det dyrt.

Komplettera det med ett GE MoneyBank debit-kort utan årsavgift, ingen valutaväxlingsavgift (bra vid utlandsresor) samt 12 gratis bankomat-uttag per år (det räcker för mig iaf).

Anonym sa...

Tecknar du Lifco?

Anonym sa...

Hej! Hur gör du med G 5 ?

Jim Nyberg sa...

VISA-kort på OK/Q8 samt Mastercard på Statoil och Shell är gratis, ger 1% bonus på alla inköp och 2% i deras egna butiker. Korten kan fyllas med pengar att handla för i förväg, så den som vill undvika att betala i efterhand slipper göra det. Intjänad bonus betalas ut i kontanter. Blir givetvis inga stora pengar men man kan ju fråga som om man vill eller inte vill ha en gratis dagslön när man blir erbjuden den. Därtill kan man jämföra med storbankerna, som varken erbjuder bonus eller gratis kort till alla kunder, utan till och med tar betalt för tjänsten...

finansmamman sa...

Hej och tack för bra korttips!

Jag har inte sett något prospekt på Lifco ännu.

Har inte tagit ställning till G5, läser just rapporten.