10 november 2014

Lifco, en intressant introduktion

Det har varit känt en tid att Lifco ska börsintroduceras och nu är datum spikat och prospekt finns att läsa, en diger lunta på 148 sidor.

Lifco är ett globalt bolag, nischat på tre verksamhetsområden, Dental, Demolition & Tools och Systems Solutions, ett hundratal dotterbolag ingår i koncernen.

Huvudägare är Carl Bennet, välkänd framgångsrik affärsman. Det borgar för kvalité och jag tror intresset för teckning av aktier kan bli stort.

Priset är fastställt till 93 kronor per aktie, så bra med ett fast pris. De stora intervaller som ibland finns  i teckningskurserna gör aktierna svårbedömda och det känns obekvämt att teckna sig med ett alltför stort prisintervall.

Teckningstiden är 10 - 19 november. Jag har ännu inte läst hela prospektet, men det lutar nog åt teckning.

Just nu packar jag för en resa några dagar, prospektet åker med och jag hoppas hinna studera innehållet lite närmare innan jag tar ställning. Den som är intresserad hittar Lifcos prospekt på hemsidan.

10 kommentarer:

Anonym sa...

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2014/11/12/lifco-vart-en-andra-chans.html#visa-kommentarer

Mer att studera om LIFCO

Anonym sa...

Hej
Vilket sorts konto lägger du en sån här investering på, depå eller ISK ?

Martin sa...

Har för mig att man inte kan teckna i isk.

finansmamman sa...

Hej,
Tack för länken.
Jag lägger Lifco på ISK. Hos några banker är det möjligt att lägga aktierna direkt på ISK, men det kan variera.

Anonym sa...

Det vore intressant att ta del av vilka banker det är som accepterar att Lifco tecknas via ISK. Det är såvitt jag förstår inte i enlighet med lagregler då det inte är nya utan befintliga aktier som emitteras.

Anonym sa...

På SEB kan man teckna direkt via ISK

Anonym sa...

Är det verkligen riktigt att SEB tolkar reglerna om investeringssparkonto (Lag 2011:1268) annorlunda än andra banker och tillåter teckning av befintliga aktier ("gamla" till skillnad från nyemitterade)i fallet Lifco via ISK?

Anonym sa...

Fråga till finansmamman:

Du skriver att du lägger Lifco på ISK. Jag utgår då från att du även tecknar dig för aktien via detta ISK. I vilken bank kan du göra det?

finansmamman sa...

Hos SEB går det att teckna via ISK. Regelförklaringar finns hos respektive bank.

Svante1 sa...

Är man inte SEB-kund blir det ingen tilldelning....