7 april 2015

Min krydda West Internationel gör en omvänd vinstvarning

Det har varit många dagar utan börs, skönt med lite ledighet, men roligt när börsen öppnar igen och nyheter börjar strömma in.

Strax innan påskledigheten meddelade en av mina kryddor, West International, en omvänd vinstvarning när det gäller första kvartalet 2015, alltid trevligt med goda nyheter.

Försäljningstillväxten ökar med över 100 procent jämfört med föregående år och ledningen räknar med fortsatt tillväxt under hela året. Framförallt är det försäljningen av kortterminaler som ökar, både hos butiker, restauranger och arenor. Andra områden för West är självbetjäning och kassautrustning.

West har än så länge en liten andel av kortmarknaden i Sverige, det finns alltså goda möjligheter att ta marknadsandelar med den nya generationens kortterminaler. Bolaget expanderar även utomlands, bland annat finns bolaget i Sydafrika där ABSA, Sydafrikas största bank, är en av kunderna.

Här hemma kan vi se terminalerna till exempel hos MQ, Plantagen, Jula, Skistar, Apoteket Hjärtat, Globen Arena och Tele2 Arena.

Konkurrensen är hård och det är långt ifrån säkert att West Internationell blir en fortsatt framgångsrik aktör inom kortterminaler, men just nu ser det ljust ut med en ökad kundstock.

Så länge West fortsätter visa tillväxt behåller jag aktierna, men jag räknar med att bolaget kan behöva fylla på kassan i framtiden. Läs gärna tidigare inlägg om West.

Regeringen föreslår höjd skatt på bensin och diesel, men "glömde" berätta om den föreslagna indexuppräkningen av skatten varje år. Det innebär att skatten kan komma att öka med 48 procent på tio enligt Di. Det förvånar mig att reaktionerna inte är större eller så har förslaget helt enkelt inte kommit upp i dagsljuset.

Vilken fantastisk börsdag, rekord på rekord och alla placeringar börjar betala sig. Vi får hoppas det fina börsklimatet håller i sig.

4 kommentarer:

Leif sa...

Skatten på ISK/KF höjdes med 83% från nuvarande nivå så då är inte skattehöjningen på bensin mycket att hänga upp sig på.

Anonym sa...

Prisa skatteåterbäringen! Typ. Premiera skuldsättning före sparande. Ly(s)ande!

Anonym sa...

Det förvånar mig att inte du själv tog upp förslaget om indexuppräkning av bensinskatten i ditt förra blogginlägg 31 mars där du bl a skrev: "Vi kommer med all säkerhet att få se fler skattehöjningar framöver, inte bara höjd bensinskatt...."

Indexuppräkningen var känd redan då och dessutom hade DI uppmärksammat den redan vid denna tidpunkt.

finansmamman sa...

Hej,
Till Leif,
Ja, så kan man också se det.

Till Anonym,
Det hade jag gjort, men jag måste ha missat det, såg det först under påsken.