27 april 2015

Nya vindar i Industrivärden


Till slut lämnar Anders Nyrén Industrivärden helt, ganska väntat, förtroendet är förbrukat. Istället föreslås Fredrik Lundberg som ordförande vilket inte heller är helt oväntat, storägare som han är i Industrivärden genom Lundbergföretagen.

Vem hade anat denna rockad i Industrivärden och dess bolag för ett år sedan?

Det kommer att göra Industrivärden och underliggande bolag gott med nytt blod i ledningarna. Förtroendet måste återupprättas! Jag tror Fredrik Lundberg är rätt man, en ledare med kvalité, gott omdöme och hög moral, inga excesser där så vitt jag vet.

Rockaden kommer nog att ge ett uppsving för Industrivärden som förhoppningsvis ska kunna öka avkastningen i framtiden. Men några omedelbara underverk förväntar jag mig inte, även om aktiekursen pekar uppåt idag.

Men med ny ledning känns Industrivärden betydligt intressantare, jag sätter aktien under bevakning för eventuellt köp på rekyl.

I helgen har jag retat upp mig ordentligt på alla hänsynslösa cyklister. I åratal har vi besökt naturområden med fina stigar som går längs vatten, skog och ekhagar. Här flanerar folk i alla åldrar, från barnfamiljer till pensionärer, många med hundar.

Nu ska vi dela stigarna med hänsynslösa cyklister som ropar "ur vägen, cykel" och med nöd och näppe hinner man kasta sig undan. Jag har inget emot cyklister, men snälla håll er till vägarna eller utmärkta cykelleder.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Låt dem veta att de inte cyklar på en cykel-led!
Man ska alltid visa extra hänsyn när man är på ett fordon :) i synnerhet på en gå-stig

Signs sa...

som inbiten mountainbike cyklist och just en sån som älskar att cykla i terräng så måste jag försvara "oss" - problemet är inte att det cyklas i terräng, problemet är som i så många andra fall att en liten grupp gör det utan omdöme. Terrängen är i de flesta fall till för alla, inte bara gående/vandrare etc men som cyklist med hög fart måste man givetvis anpassa sig till gående etc. Tyvärr finns det dumskallar inom alla grupper i naturen - fartdårecyklister, hundägare med lösa hundar, gåendes mitt i stigen med hörlurar, skräpnissar etc (Tex igår vid en mountainbike runda i ett naturområde så hade ngn lämnat ett dussin öppnade plåtkonserver med vassa kanter vid sin eldstad vid vattnet nära ett havsörnsrevir..)

Men generellt är det toppen att så många som möjligt har rätt att röra sig så fritt som möjligt i terrängen. Det är inte precis överfullt och köer där, till skillnad mot ute i biltrafiken. Hälften av alla bilister skulle kunna byta ut bilen mot cykel i sina kortdistanskörningar..

Anonym sa...

Anonym: Vad är det som säger att det var en gå-stig? De flesta stigar är till för alla. Självklart skall man däremot uppföra sig och visa hänsyn.

Signs: +1!

finansmamman sa...

Hej,
Det är just hänsyn jag efterlyser, många verkar cykla på tid och det passar inte när stigarna ska delas med andra. Men jag har generellt inget emot cyklister utan efterlyser hänsyn.

Anonym sa...

Men snälla finansmamman nu har du hamnat utanför spåret. Du brukar väl annars fånga fåglarna i flykten och skjuta från höften.

Signalen är superstark - det är läge att investera i cykliska aktier förstår du väl!