8 april 2015

Utdelningarna börjar trilla in

Det har varit fantastiska dagar på börsen, det mesta pekar uppåt och det är bara att glädja sig åt börsuppgången så länge den varar, tids nog vänder det nedåt.

Jag har inte gjort några nya långsiktiga placeringar utan låter portföljen ticka på, det känns skönt när tidigare investeringar når nya högstanoteringar, min långsiktiga placeringsstrategi har lönat sig.

Som jag sagt tidigare tar det emot att köpa aktier till min långsiktiga portfölj på nuvarande nivåer, jag inväntar hellre en rekyl. Under tiden är jag öppen för lite kortare affärer i det gynnsamma börsklimatet.

Några aktier med tristare utveckling finns också i portföljen som Elekta, men jag ger bolaget ett par kvartal till. Många bolag hamnar förr eller senare i svackor, men brukar ofta komma tillbaka. Ibland tar förstås även mitt tålamod slut när jag ser att pengarna skulle arbeta bättre i ett annat bolag.

Ratos har heller inte hängt med i uppgången, men här tycker jag mig se en vändning. En del affärer har genomförts och eventuellt sätts fler av Ratos bolag på börsen. Aktien har krupit över 60 kronorsstrecket efter att ha legat runt 50-55 kronor en lång tid. Ratos får ligga kvar i portföljen.

Utdelningarna börjar trilla in och en del aktier har redan hämtat in utdelningen, till exempel Avanza som även passerat den kurs som var innan utdelningen togs. Andra aktier är på god väg att hämta in kurstappet i samband med utdelningen. Det råder inget tvivel om att börsklimatet är gynnsamt.

Nu ska jag hämta bilen på verkstan, för vilken gång i ordningen har jag nästan glömt. Den gick fint igenom besiktningen, dagen efter slutade bromsarna fungera...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Finansmamman =D
Kan du ge lite tips...Tre aktier som du tror på kort sikt 6 mån. / tacksambloggföljare

KristinaF. sa...

Hej Finansmamman!
Skulle inte du köpa en ny bil för dina förtjänster?
:-)

finansmamman sa...

Hej,
Jag brukar inte ge köptips, men du kan läsa i bloggen vilka aktier jag finner intressanta.

Till Kristina,
Jo, jag har varit och tittat på ny bil, men inte bestämt mig ännu. Under tiden har jag haft väldig otur med gamla bilen, många reparationer, samtidigt är det svårt att sälja en trasig bil...