24 april 2015

Säljer Volvo

Efter den kraftiga uppgången i Volvo tog jag hem vinsten igår, jag har väntat länge på en vändning i bolaget och äntligen kom den. 

Nu är det inte så att jag slutat tro på Volvo, men det kan nog komma en liten rekyl på uppgången som kan ge ett bra tillfälle att gå in i bolaget igen. Men just nu känns det bra att säkra en vinst.

I rapportperioden yppar sig en hel del köptillfällen, framförallt när bolagen inte lever upp till analytikernas i vissa fall höga förväntningar och aktiekurserna sjunker rejält, som i Ericsson till exempel. Idag ser kursen ut att återhämta sig något.

Ett annat av mina innehav, kredithanteringsbolaget Intrum Justitia har haft en fantastisk kursutveckling de senaste dagarna, trots utdelning på 7 kronor fortsatte bolaget uppåt igår med cirka 8 procent, för att sen fortsätta upp idag med cirka 2 procent.

Det är bara att tacka och ta emot, men samtidigt kan jag inte låta bli att undra hur länge den här börseuforin kan komma att hålla i sig.

Tobii har satts på börsen idag, rejält övertecknad och stiger förstås kraftigt på börsen. Än har jag inte sett till några aktier på depån, blir jag utan tilldelning finns ju alltid möjligheten att köpa direkt över börsen, men i så fall väntar jag tills den värsta rusningen har lagt sig.

Snart är det helg igen och imorgon blir det nog en tur till sommarstugan. Det är dags att öppna upp inför sommaren och sopa ut spindlarna.

Trevlig Helg!

5 kommentarer:

Signs sa...

Spännande med tobii på börsen, det blev ett ordentligt innehav inköpt då aktien hade en svacka under dagen. Får nu se hur långsiktig jag blir med innehavet, det har jag inte riktigt bestämt än.

Leif sa...

Det är nog en av få som bara sitter med innehav där kursen hela tiden fortsätter uppåt. Personligen har det varit allmänt trögt sen början på mars för de egna innehaven.

Anonym sa...

Gäsp. Ärligt talat, ännu ett förhoppningsbilag som rider på börsklimatet och folks okunskaper. Värderas i nuläget till 35 gånger FÖRLUSTEN. Men bolaget går ju med vinst om man väljer bort rätt affärsområden... Och hur många av de som slåss för att få tilldelning av aktier förstår egentligen något öht om produkterna, utrustning för att följa ögonrörelser. Det är framtiden, joråseru... Vågar man avsluta med ett alternativt tips (svenskaspel.se)?

Anonym sa...

Men i spalten till höger på sidan står Volvo kvar som ett av "Några innehav i min portfölj".

finansmamman sa...

Till Signs,
Spännande bolag, lycka till!

Till Anonym,
Jo, det är ett riskfyllt bolag.