21 november 2007

Fulla orderböcker för verkstäderna

Skönt att inte var storägare i Ericsson idag. De kommer säkert tillbaka, men när är botten nådd?

Verkstäderna har fulla orderböcker och de flesta bolag ser ingen avmattning ännu, står att läsa i Ny Teknik idag. Många verkstadsbolag gör sitt bästa år någonsin, ändå backar verkstadsaktierna. Maskinindex, där Alfa Laval, SKF, Atlas Copco och Sandvik ingår har backat rejält, men Teknikföretagens chefsekonom tycker läget är starkt och förväntar sig fortsatt tillväxt, dock inte i lika snabb takt, en ökning med 5 % år 2008, snittet över en tioårsperid ligger på 3 %. Är verkstadsbolagen alltför optimistiska i sin syn på framtiden kan man ju undra? Ingen har svaret, men börsen brukar ligga ett halvår-år före.

I morse visade jag min man en artikel om gps, "Nokia sågar svenska navigationsföretag", företag som Wayfinder, där han är aktieägare. Jag är inte insatt i de olika systemen, men kanske bra att ha ett öga på bolaget, därmed inte sagt att Nokia har rätt.

Något att glädja sig åt, West Sibirians rapport kom in fint, bättre en förväntat. Det hjälpte dock inte på börskursen idag, men det är bara att hålla ut, vändningen kommer.

Hexagon har köpt fyra europeiska distributionsbolag, omsättning ca 100 miljoner kronor, inget fel på tillväxten där inte.

http://www.ekonominyheterna.se/nyheter/2007/11/23/verkstad-tror-pa-goda-tide/index.xml

4 kommentarer:

Diversifierad sa...

Klart Nokia sågar dom andra eftersom dom har köpt sitt eget navigationsföretag. Ungefär som att Pepsi sågar Fanta. Många Nokia-telefoner levereras dessutom med Wayfinders mjukvara installerad...

Trucknisse sa...

klart imponerad av dig o ditt skrivande fortsätt i samma stil....

Trucknisse....

finansmamman sa...

Hoppas du har rätt! Om inte så borde Wayfinder få en skjuts framåt när gps blir "årets julklapp".

finansmamman sa...

Till Trucknisse!
Tack för uppmuntran!