14 november 2007

Nu kommer snön

Igår morse när jag läste i Di, att etanolinvesteringarna halverats i Brasilien, så tänkte jag att det är nog inte så bra för Alfa Laval, men att raset skulle bli så stort kunde jag väl aldrig drömma om. Sen åkte jag och besiktigade bilen, som gick igenom, alltid ett litet glädjeämne, men så har jag också betalt 6000 kr för en service, hutlöst dyrt. Jag ska leta upp en billigare verkstad till nästa gång. Hemma igen, svarta rubriker om Alfa Laval, försämrat orderläge. Nåja, så illa ser det inte ut tycker jag, däremot har ju Alfa Laval stigit mycket och kanske låg lite i överkant. Annars känns det som att det är en reaktion på hela marknaden, så fort det kommer negativa nyheter, så rasar aktierna oförtjänt mycket. Tror det kommer en liten återhämtning idag.

Annars kan man glädja sig åt Skistar, som rapporterar att bokningsläget är 4 % bättre i år, jämfört med förra året. Det har också kommit en hel del snö, och många destinationer har redan öppnat. Det här låter bra, investeringarna gjorda i nya snösystem i Sälen, ser ut att betala sig. Man blir lite skidsugen själv också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du behålla Alfa Laval? Jag tycker det verkar som att hela verkstadssektorn känns riskfylld, för att vara på toppen av en konjunktur så är p/e i verkstan nu väldigt högt, det finns utrymme för odentliga kursfall, så är i vart fall min analys. Hur ser du på verkstadssektorn framöver?

Jim

finansmamman sa...

Jag behåller mina Alfa Laval.Svårt att analysera marknaden nu,men håller med om att kurserna i verkstad är högt uppskruvade, dock har de ju fallit en del senaste dagarna.Minsta antydan om sämre tider slår direkt på bolagen. Jag behåller mina verkstadsaktier eftersom de är långsiktiga investeringar, men det dröjer nog innan vi får se toppnoteringar inom verkstad igen.