13 november 2007

Titta närmare på Ryssland

Jag har uppdaterat diagrammet, och det ser fortfarande ganska bra ut för mina aktier, trots dålig börs.

En aktie som intresserar mig nu är Eastpoint-Getupdated, det ska bli spännande med rapporten som kommer i veckan. Det händer alltid mycket runt bolaget, och det senaste uppdraget från Microsoft måste vara en fullträf, strategiskt viktigt och en fjäder i hatten. De har all anledning att känna sig stolta över att bli utvalda av Microsoft, som de också är. Aktien har dock handlats ned en aning. På torsdag kommer rapporten...jag tror mycket på bolaget.

Det börjar närma sig notering av Black Earth Farming på börsen. Tycker det verkar spännande och det kommer att bli en av mina "kryddor". Notering sker i december på First North, så håll ögonen öppna. Bolaget köper upp jordbruksmark i Ryssland, odlar upp den och säljer skörden direkt. Det kan nog ta tid att uppnå lönsamhet, mellan två till fyra år, räknar man med, då jordbruken är mycket eftersatta, stora investeringar behövs, bl.a. i nya maskiner. Men framtidsutsikterna ser lovande ut.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har du sett något prospekt ännu? I så fall var hittar jag det?

Bloggläsaren

Anders Arnerlöf sa...

Det blir intressant att folja Black Earth Farming. Helt klart en intressant affarside och en krydda. 2-4 ar later dock lite val optimistiskt att fa nagot bra "output" fran akrarna om de ar i daligt skick. Hoppas bara de inte anvander trapatronernas uppkopsmetoder nar de koper upp marken av smabonder.

finansmamman sa...

Har inte sett något prospekt ännu, men ska hålla ögonen öppna.

finansmamman sa...

Hej Anders!
Jag håller med dig, har också funderingar runt uppköpsmetoderna.

Anonym sa...

Alpcots Agrocultura som handlas inofficiellt hos Carnegie till en bråkdel av värderingen känns avsevärt mycket intressantare!
Agrocultura ser 200 000 hektar till fn en total värdering på bolaget på ca 500 000 000.
Black earth Farming ligger många gånger högre per hektar!!!

finansmamman sa...

Tack för tipset!