19 november 2007

Husqvarna in i portföljen

Jag har sneglat lite på Husqvarna under en tid, och i slutet av veckan köpte jag till kursen 71,75 kr, ett bra pris tycker jag, med tanke på att kursen varit uppe i 105 kr under sommaren, och efter senaste delårsrapporten gått ned rejält. Det här ser ut som ett bra köptillfälle. Gardena, som säljer trädgårdsredskap har inte gått så bra som tänkt, en förklaring sägs vara det dåliga vädret under sommaren, dollarförsvagningen slår också mot bolaget, samt utebliva råvarurabatter. Nu satsas det på en ny fabrik i Kina, för att kunna utöka produktionen, och i Japan investeras i den befintliga fabriken. Husqvarna som är bland de största tillverkarna på gräsklippare, motorsågar, och andra utomhusprodukter, tror jag är en bra långsiktig investering. Investor ökar på sitt innehav och även Husqvarnas Vd.

Hexagon är ute och handlar igen, denna gång i Indien. Företaget man köper har en omsättning på 100 miljoner kronor och är distributör av produkter och system av navigering och positionering. Hexagon säger att fler förvärv kan bli aktuella i Indien, en marknad som man betraktar som mycket intressant.

Förmodligen fortsätter börsen att vara lite orolig framöver. Jag ligger inte tungt investerad i Ericsson, så min portfölj har inte rasat nämnvärt. Nu gäller det att tänka långsiktigt och hålla ut även i orostider, och ha en bra riskspridning på portföljen.

2 kommentarer:

Diversifierad sa...

Skönt att se att någon mer tror på Husqvarna, har varit dåligt med dom senaste tiden! Hoppas den kommer igen snart. Om inte annat är jag övertygad om att den kommer gå upp efter årsredovisningen.

finansmamman sa...

Långsiktigt säkert bra, kanske lite säsongsbetonad?