13 februari 2008

Billigare sms

Inkassoföretaget Intrum Justitia, som ingår i min portfölj, kom med sin rapport igår, något bättre än förväntat. Resultatet före skatt blev 186 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, motsvarande period förra året 182 mskr. Omsättningen ökade med 11% till 888 mskr, mot tidigare 798 mskr, utdelningen höjs med 50 öre. Det ser bra ut framöver, tillväxten är god på alla marknader, undantaget Storbritannien och Irland, som man dock räknar med ska nå break-even under 2008. Jag tror att Intrum Justitia kan vara en bra placering i orostider, jag behåller mina aktier.

En helt annan sak: priser på datatrafik i mobilen. Mycket bra att priserna kommer att sänkas på sms och internet inom EU. Är man utomlands är det svårt att ha kontroll över kostnaderna, speciellt över barnens sms, det är ju roligt att ha kontakt med kompisarna där hemma, visserligen har de refillkort, så kostnaderna begränsas. För egen del tycker jag också att det är alldeles för dyrt att skicka datatrafik och välkomnar en lägre taxa. Det går bra att ringa nu sedan taket infördes på kostnader för samtal, och man slipper chockräkningar vid hemkomsten.
Senast första juli är det tänkt att de sänkta priserna ska träda i kraft.

2 kommentarer:

Anders Arnerlöf sa...

Hejsan,
Bra att SMS och internet blir billigare. Forutom for telefonoperatorerna och NSN, Ericsson, Alcatel-Lucent som alla far en lite tuffare tillvaro...

finansmamman sa...

Ja, det är förstås en annan aspekt, kanske står man som förlorare ändå.