4 februari 2008

Getupdated rapporterar

Äntligen kunde vi ge oss ut på längskidor i helgen, det stack upp lite gräs här och där, men det gick hyfsat. Lite försmak av sportlov, men då blir det utförsåkning och nyttjande av Skistars anläggningar.

Getupdated kom med sitt bokslut nu på morgonen, över förväntan. Man ökar omsättningen med 214 % jämfört med 2006, 213 miljoner kronor mot 68 miljoner kronor 2006. Rörelseresultatet för 2007 blev 25,1 mskr. Under 2008 räknar man med att höja nettoomsättningen till över 400 mskr, och man bedömer att rörelsemarginalen ska förbättras. Vd Johan Kadar är nöjd med resultatet och man räknar med en fortsatt snabb tillväxt både organiskt och genom förvärv. England blir en stor marknad genom förvärvet av Just Search, där räknar man med att växa snabbare än i Sverige. England har ca 36 % av omsättningen i Europa vad gäller internetmarknadsföring, en bra marknad alltså. Men för att växa krävs också pengar och man tittar på olika finansiella lösningar. Goda framtidsutsikter och jag är nöjd med min "krydda" i aktieportföljen. Marknaden verkar inte lika nöjd idag, kursen pekar nedåt.

Getinge får två köprekommendationer idag, tidningen Börsveckan tycker bolaget har goda framtidsutsikter, Handelsbanken upprepar öka i aktien, men sänker däremot riktkursen till 177 kr. Jag tror Getinge vänder uppåt snart igen.

Inga kommentarer: