8 februari 2008

Kanske köp idag

Nu är det fredag igen, och jag förstår inte var dagarna tar vägen. Trist på börsen också, men det börjar kännas riktigt billigt nu, frågan är om det blir så mycket billigare. Egentligen spelar det inte så stor roll om jag köper idag eller imorgon, om det är en långsiktig placering.
Just nu kikar jag lite på Volvo, som har fått väldigt mycket stryk, och känns som ett klart fynd. Stark försäljning, goda framtidsutsikter, USA dock ett litet orosmoln, fyllda orderböcker, hög direktavkastning gör att aktien känns intressant. Man räknar med att lastbilsmarknaden i Europa fortsätter växa med 5-10 % i år, den amerikanska marknaden är mer svårbedömd, men antas ligga kvar på samma nivåer som 2007. Kanske blir det köp idag.

Den starka tillväxten i den indiska ekonomin minskar för första gången på tre år, och återgår till en mer normal tillväxttakt, enligt Financial Times. Något att tänka på kanske om man funderar på tillväxtfonder, det blir förmodligen inte lika snabba kurvor uppåt som tidigare år.

Härligt vårväder idag, men lite tidigt kanske. Nästan svårt att tänka sig att snart är vi bland snö och fjäll, ska se över skidutrustningen i helgen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Tänkte bara säga att din blogg förekommer i senaste numret av Stockmagazine :)

Jim

Frisk Ekonomi sa...

Hej där, nu har jag mailat dig så du vet. :-)

finansmamman sa...

Till anonym:
Men vad roligt, det visste jag inte.Tack för upplysningen.

Frisk ekonomi: svarar dig snart.