30 januari 2012

Behåller Getinge

Ett annat av mina bolag har rapporterat, medicinteknikbolaget Getinge. Det fjärde kvartalet ökade orderingången med 4 procent och resultatet före skatt blev 1531 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets siffra 1205 miljoner kronor, en ökning med 27 procent.

Marknaderna i  Nordamerika och Europa går lite på sparlåga, däremot växer bolaget på övriga marknader, där noterades en ökning av orderingången på 23 procent det fjärde kvartalet. Övriga marknader utgör cirka 30 procent av Getinges totala volymer.

Getinge ser ut att kunna leva upp till sina uppsatta mål. Imorgon håller bolaget kapitalmarknadsdag och då får vi säkert höra lite mer om framtidsutsikterna och eventuella nya mål. Utdelningen höjs till 3,75 kronor, vilket ger en hygglig direktavkastning.

Jag tycker Getinge är ett kvalitetsbolag med bra ledning, aktien ingår i min långsiktiga portfölj. Efter att ha varit i en konsolideringsfas har aktien nu tagit fart igen, idag återfinns den på vinnarlistan.

Dagsfärska rekommendationer från UBS och SEB hjälper naturligtvis till. UBS höjer riktkursen till 205 kronor och SEB till 192 kronor. Carnegie har tidigare höjt riktkursen till 205 kronor.

I helgen har jag varit ute och provat skidspåren, trots lite snö är spåren hyggliga med bra glid och faktiskt kan jag känna att solen börjar värma lite, härligt.

Ingen lycka på tipset denna vecka heller, som mest åtta rätt.

2 kommentarer:

börspappan sa...

det är ett statistikfel när man talar om ökningar-kasnske priset på produkten här höjts och volymen är i själva verket mindre? beräkning av BNP är grymt orättvis och missvisande! vad är alla dessa tjänster värda egentligen? och vad kostar råvarorna när de är framme hos importören?

finansmamman sa...

Mycket går att utläsa i rapporterna.