27 januari 2012

Spännande att följa Nokia

Idag väljs Stefan Lövén till ny partiledare för socialdemokraterna, ett bra val enligt näringslivet. Jag hoppas och tror på ett bättre samarbete med alliansen, ett första steg är att säga ja till europakten.

Arne Karlsson lämnar vd-jobbetRatos för att bli ordförande i bolaget, en ny vd är utsedd, Susanna Campbell, som varit på Ratos sedan 2003. Det känns bra att Ratos rekryterat i de egna leden och extra roligt att en kvinna tar över vd-posten.

Ratos har varit en av mina bästa placeringar genom åren, bolaget har gett en fantastisk avkastning och jag hoppas förstås på en fortsättning.

Nokia har rapporterat, något bättre än väntat. Det är försäljningen av mobiler som ligger i fokus, men det är naturligtvis alldeles för tidigt att säga om bolaget lyckas vända eller inte.

Fler mobilmodeller ska ut på marknaden och en intensiv reklamkampanj ska genomföras.  Det kommer att dröja innan vi ser om Nokia kan ta tillbaka förlorade marknadsandelar. Men jag har hört flera positiva kommentarer runt Nokias nya windowsmobil Lumia 800, själv tycker jag den är ganska snygg.

Grabbarna i huset försöker dryga ut kassan genom att tippa varje helg, inte helt lätt. Men för ett par veckor sedan slog det äntligen in, elva rätt, men då blev det ingen utdelningen. Det verkar hopplöst, bättre med börsen.


Trevlig Helg!

4 kommentarer:

nisse sa...

Jag skulle inte vilja kalla Nokias rapport för positiv.
Av den nya smartphonen Luma 800 har man sålt mindre än 1 milj på 2 mån vilket är ganska lite.Deras smartphoneförsäljning faller med 31%.Medans Apples och Samsungs stiger.

finansmamman sa...

Ja, det stämmer, vi får ge oss till tåls en tid innan vi ser resultatet av Nokias ansträngningar.

Ekdahl sa...

Ganska hårt att sätta stryktipset på en enkel rad men billigt nöje ;)

finansmamman sa...

Det här är min rad, den gav åtta rätt. Grabbarna har betydligt fler rader :)