23 januari 2012

Vitec lägger bud på 3L System

Äntligen snö ute, men ännu har jag inte hunnit med någon skidtur, det har mest varit tennis hela helgen, seriespel för ungdomarna och så går ju Australien Open på tv alla möjliga tider på dygnet. Men i eftermiddag ska skidorna fram.

En spännande nyhet på morgonen är att Vitec lägger bud på 3L System, inte så oväntat i och för sig då Vitec redan är majoritetsägare i bolaget.

Genom sammanslagningen förstärker Vitec sin ställning inom den nischade verksamheten mot fastighets- och mediabranschen.

Vitecs aktiekurs kanske inte påverkas omedelbart, men på sikt bör samgåendet vara kostnadsbesparande, bolaget får ett mer komplett produktprogram att erbjuda till kunder, omsättningen på aktien bör öka vilket så småningom leder till ökad lönsamhet.

Jag behåller mina aktier och fortsätter att följa Vitec på börsen.

6 kommentarer:

mfdl80 sa...

Tja,

Har du kvar Nokia förresten? Vad tror du om aktien..?

Verkar som att marknaden överreagerar på en produkt som knappt sett dagens ljus än.. Jag tror ändå på det här windows-samarbetet.

finansmamman sa...

Hej,
Jo, jag har kvar Nokia, tycker det är för tidigt att döma ut bolaget, det finns ju även andra värden i Nokia.

Turben sa...

Intressant blog. Har läst den till och från ett tag.

finansmamman sa...

Hej,
Kul att du gillar bloggen.

Signs sa...

vitec är fortfarande underskattat och får alldeles för lite uppmärksamhet bland investerare. Det är inte ofta man hittar såna här guldkorn bland småbolagen som man kan ha kvar i portföljen i många många år. Bolaget omsatte 20M då jag började investera i dem på Innovationsmarknadstiden, idag ett bolag som är på väg mot 400M i omsättning och samtidigt bra utdelningar. Fantastiskt

finansmamman sa...

Håller med om att utvecklingen har varit fantastisk, speciellt för den som varit med länge.