16 januari 2012

Besök på Skagens Nyårskonferens

I fredags var jag som sagtSkagen Fonders Nyårskonferens där flera givande talare deltog, ämne finansmarknaderna och den globala ekonomin 2012.

Skagens egna förvaltare gav sin syn på det kommande året, överlag lät de relativt optimistiska. Visserligen är det en konjunktursvacka men någon global recession tror inte förvaltaren av Skagen Globalfonden Kristian Falnes på.

Det kommer fler dåliga nyheter men mycket är redan inprisat, det finns dock vissa sundhetstecken i marknaden och Kristian Falnes tror att 2012 blir ett bättre år för aktier. Det trodde han i och för sig förra året också...

Förvaltaren lyfte fram SCA som ett exempel på deras investeringar. Bolaget är lågt värderat, har stora skogstillgångar, hygglig direktavkastning och har möjlighet att växa på nya marknader. Där önskades mer aggresivitet.

Kinnevik liksom Investor är lågt värderat enligt Kristian Falnes. Här faller valet på Kinnevik som skapat stora värden och har stor rabatt.

Ett annat bolag som lyftes fram var den ryska gasproducenten Gazprom, ett bolag som anses missförstått.

Portföljförvaltaren i Skagen Vekst funderade varför inte fler analytiker följer det svenska bolaget Proact It Group som jag nämnde häromdagen. Ett bortglömt bolag som Skagen haft i portföljen en längre tid.

Förvaltarna tryckte också på att deras investeringsfilosofi är långsiktig.

Jag ser att även Aktiespararna har tagit in datalagringsspecialisten Proact i sin tillväxtportfölj för 2012. Jag ska hålla ögonen på bolaget.

Imorgon ska jag återkomma till konferensen, det blir inte så mycket börs för mig idag, lite annat står på programmet.

Inga kommentarer: