17 februari 2012

Nu väntar sportlov

Det är uppåt på börsen idag och vi får hoppas på ett bra slut för börsveckan. Rapporterna fortsätter att strömma in och jag har inte på långa vägar hunnit studera alla, utan mest skummat de som är mest intressanta för mig.

Hittills känner jag mig rätt nöjd med boksluten och med utdelningen som många av "mina" bolag har höjt. Lite besviken på Vitecs fjärde kvartal, där innehavet i 3L drar ned resultatet en del, men med pågående omställningar i 3L tror jag att Vitec kommer att öka lönsamheten i bolaget.

Ratos har rapporterat en förlust för det fjärde kvartalet på 178 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets vinst på 748 miljoner kronor. Avgående Vd Arne Karlsson säger att innehaven har utvecklats svagt under 2011, men har noterat en ökad orderingång det sista kvartalet.

Utdelningen höjs mer än väntat och det är en viktig signal för mig att ledningen tror på bolagets framtid, även om vd varnar för att 2012 kan bli ett tufft år. Jag behåller mina Ratosaktier och tror på en fortsatt bra avkastning.

Det ska bli också bli intressant att följa nya vd:n Susanna Campell som tar över i april. Dagens strategi ligger fast säger hon i en intervju i Affärsvärlden, där hon för övrigt ger ett mycket bra intryck. Läsvärd intervju!

Nästa vecka är det sportlov, det innebär några dagars skidåkning med familjen, vi hoppas förstås på fint väder  och bra skidåkning. I år har vi satt ihop ett eget paket med flyg, buss och boende, alltid lika spännande att se om allt klaffar. Nu ska jag se över skidutrustningen. Jag återkommer efter sportlovet.

Trevlig Helg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hur pass långsiktig är du i ditt Ratos innehav och hur resonerar du om att öka innehavet? Avkastningen har varit låg och möjlighet att köpa den till attraktiva nivåer finns.

Anonym sa...

Köp Meda efter rapport, ett bolag med potential!

Anonym sa...

Betr NFO Drives ryktas det om ekonomiska problem?
Någon som vet mer i frågan?

finansmamman sa...

Hej,
Jag är långsiktig, med det menar jag flera år. Det är inte aktuellt att öka på innehavet för min del, Ratos utgör redan en stor del i min porfölj.
Avkastning har varit mycket bra sett över flera år.

NFO Drives har nyligen genomfört en riktad nyemission som blev övertecknad.
Anledningen är att bolaget behöver stärka kapitalet för att kunna öka omsättningen, hantera en ökad orderingång och produktionskostnader för den nya omriktaren.

Tobias sa...

Hej, undrade hur det här med utdelningar från företag fungerar, hur man får del i det som i andelar eller en penning?

alatheiaton sa...

Investmentbolag med många onoterade innehav innebär mycket huvudvärk för den som är böjd åt fundamental analys och vallgravsjakt.

finansmamman sa...

Tobias, du får utdelningen, pengar, insatta på ditt depåkonto.