6 februari 2012

Skönt med bundet elavtal

När det äntligen kommer snö, ja, då slår kylan till. Det lockar inte direkt att åka skidor i -17 graders kyla, det får vänta tills temperaturen är lite mer human.

En annan som inte heller gillar alltför kallt väder är värmepumpen som nu är helt igenisad, men den fungerar trots allt, än så länge är kanske bäst att tillägga. Så snart det blir lite varmare ska vi försöka tina upp den.

Skönt ändå att vi har bundet elpris och inte får några chockräkningar, men består kylan lär räkningen bli hög ändå. Och kärnkraftverken går på sparlåga den här vintern också.

Det hjälper inte att energiminster Anna-Karin Hatt läxar upp elbolagen, gamla kärnkraftverk kräver ständiga reparationer och vi får nog vänja oss vid återkommande driftsstörningar och stillastående reaktorer.

Börsen är lite nedåt idag, inte så konstigt med tanke på förra veckans uppgång, säkert en del vinsthemtagningar, men också en oro för hur skuldkrisen i Grekland utvecklas, partiledarna ska ha enats om ett nytt åtstramningspaket, men än är inga detaljer på plats och nya strejker är på gång, oroväckande.

Den här veckan fortsätter rapporterna strömma in, mest nyfiken är jag på Hexagon som presenterar sina siffror på onsdag. Aktien har ju gått upp en hel del på sistone, några konkurrenter har visat på starka siffror och uttalat sig positivt om framtiden, jag hoppas det gäller Hexagon också.

4 kommentarer:

nisse sa...

Såg i en tidning att all vindkraft vid bra förutsättningar,producerar lika mycket el som ett kärnkraftverk.Det betyder att om alla ¨kärnkraftverk skulle ersättas med vindkraft skulle vi få en skog av snurror.Jag tycker att man redan ser ganska många när man åker runt i Sverige.Undrar om man inte till slut måste ersätta några kärnkraftverk med nya!

finansmamman sa...

Ja, det blir svårt att ersätta kärnkraften med enbart vindkraft.

Anonym sa...

Vindkraft är ett bra komplement till vattenkraften då man vid goda vindförhållanden kan behålla vatten i magasinen för tider med minder vind. Sen kan inte vind ersätta kärnkraften fullt ut...då måste vi antingen hitta på något helt annat, investera i ny kärnkraft eller lära oss att hushålla med energin bättre??

finansmamman sa...

Ja, än så länge får vi nog se vindkraften som komplement och hoppas på att forskningen går framåt på energiområdet.