13 februari 2012

Nu måste grekerna gå från ord till handling

Vilken härlig helg, strålande solsken och mycket skidåkning.

Lika härligt har det inte varit i Aten som återigen drabbats av demonstrationer och våldsamma kravaller, vilken förödelse. Det är synd att fredliga demonstrationer ska behöva urarta i våld och förstörelse.

Men sparpaketet är i hamn och grekerna är ett steg närmare en utbetalning av nya stödpengar, om nu inte den sociala oron i Grekland tar över fullständigt.

Börsveckan börjar bra då marknaden reagerar positivt på den grekiska regeringens ja till sparpaketet, hoppas på en bra vecka.

Som de flesta säkert vet har Öresund delats upp i två bolag. Creades heter bolaget som Sven Hagströmer är största ägare i och Stefan Charette är dess vd.

Nu finns Creades hemsida uppe för den som är intresserad. Där står att läsa att bolagets aktieportfölj består av cirka 60 procent noterade aktier, 30 procent onoterade och 10 procent likvida medel.

Innehavslistan visar att Avanza Bank är största innehav, följt av Concentric och Haldex bland de noterade innehaven. Carnegie och Klarna finns bland de större onoterade innehaven.

Creades ska listas på First North den 22 februari, jag tänker köpa aktier i bolaget, kanske inte första dagen för då har jag planerat att stå i skidbacken, men lite senare.

Som gammal aktieägare i Öresund vill jag gärna var med och se vad det nya bolaget kan uträtta i framtiden, dessutom tycker jag att portföljen är intressant.

Öresund har genom åren levererat en mycket god avkastning, frånsett HQ-debaclet. Jag tror att Creades kan ge en bra avkastning i framtiden.

7 kommentarer:

AL sa...

Har liknande planer som du, förutom skidbacken dvs. ;-). Har också ägt öresund tidigare och kommer förmodligen att investera i Creades.

Anonym sa...

Det finns andra infallsvinklar på grekernas problem so är intressant att informera sig om.

http://galenigrekland.blogg.se/2012/february/merkel-igen.html#comment

http://galenigrekland.blogg.se/2012/february/fredliga-greker.html#comment

Brachyura sa...

Det handlar inte om att rädda några greker. Det som skall räddas är tyska och franska banker.

Sålde själv Öresund. Var på sitt håll kanske inte H & Q är lika bra som de har varit historiskt.

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer.

Nej, historiken är ingen garanti för framtiden.

Kerstin sa...

Vad händer med våra svenska bankaktier vid en eventuell konkurs i Grekland?
Rädd om mina dyrt förvärvade swedbank aktier./Kerstin

Anonym sa...

Enligt Seb så har man ca 0,5procent av obligationsportföljen i Pigs länderna och den summan var ca 5miljarder, samtidigt som de sa att man minskade innehavet där försiktigt desto mer risken ökar.. detta var hur det så ut i SEB under augusti.

Jag tror inte att de har andra bankerna har så mycket mer investeringar mot Pigs länderna procentuellt sett iaf.

finansmamman sa...

Ja, det är inte lätt att säga, även om svenska banker inte är så hårt exponerade mot Grekland vet ingen hur Sverige påverkas vid en eventuell betalningsinställelse från Greklands sida.