28 februari 2012

Lägger till Creades i portföljen

Nokia kom inte med några revolutionerande nyheter på mobilmässan som många hade hoppats på. Men bolaget rapporterar att försäljningen av Lumiamobiler i USA överträffar förväntningarna, jag tar fasta på det positiva.

Det ska också bli spännande att följa försäljningen av de nya mobilerna på andra marknader som Kina och Indien. Det dröjer naturligtvis innan vi får se resultatet, men jag tycker det går åt rätt håll och funderar på att öka innehavet i Nokia.

Efter en fin uppgång på USA-börsen har jag sålt en minilong i S&P 500. Vinsten har jag använt till att köpa några Creades till portföljen. Som jag skrivit tidigare vill jag gärna vara med och se vad bolaget kan uträtta i framtiden, portföljen är intressant och jag tror på bra avkastning.

5 kommentarer:

Karl sa...

Jag är imponerad av din fingertoppskänsla och nästan overkliga timing bitvis men med Nokia är du förmodligen ute och cyklar om du inte ser Nokia som en ordentlig chansning på årtiondets turnaround-case. Det är för tidigt att avgöra om Nokias jättechansning (som det är) på Microsoft/Windows Phone verkligen håller. Hittils har det inte sett lovande ut även om trenden är försiktigt positiv. De måste ha en succe för att kunna konkurrera med Android och Apple på både kort och lång sikt.

Vill du absolut vara i telekom så är Apple fortfarande lågt värderad (otroligt nog)i förhållande till tillväxt/vinst och en betydligt mindre riskfylld investering.

Med Nokia är det verkligen 50/50 eller kanske inte ens det...

Anonym sa...

Ett tips om en intressant aktie med potential, http://www.jays.se/

finansmamman sa...

Hej Karl,
Visst gör Nokia en chansning, men jag har ändå svårt att tro att Microsoft och Nokia totalt fallerar, det är starka varumärken, dessutom finns andra värden i Nokia. Jag chansar, men sätter naturligtvis inte mina sista ören på spel.

Anonym,
Tack för tipset!

mfdl80 sa...

Jays? Hörlurarna va? Bra grejer det där. Lurig marknad dock..

Jag tror också lite på Nokia. Lumia går framåt och Nokia tar fasta på eventuella brister för en fortsatt utveckling.

Sen håller jag med "Karl" i att Nokia måste ha en succé för att kunna konkurrera med främst Androiderna. Kolla Samsung Galaxy..

Anonym sa...

Ja det är hörlurarna :)

Nja det är väl ingen aktie du ska ha som basen i portföljen men som lite krydda. Har ganska bra uppsida tror jag.