1 mars 2012

Min krydda Ellen har lämnat bokslut

En av mina kryddor har lämnat bokslut för 2011, Ellen.

Bioteknikbolaget Ellen visar fortsatt hög tillväxt och förbättrat resultat, försäljningsvolymen ökade med 33 procent 2011, jämfört med fjolåret. Det är en bra siffra, då marknaden för probiotiska produkter räknar med att växa med cirka 10 procent per år.

Den viktiga tyska marknaden har ökat med 27 procent och även Frankrike visar positiva tillväxttal. Ellen har tecknat avtal på arton nya marknader och med sex nya distributörer.

Ellen når nu ut till 80 procent av  Europas kvinnor, utanför Europa har flera avtal slutits, bland annat med Egypten, ett flertal arabiska länder och Iran.

I takt med nya avtal och lanseringar ökar försäljningsvolymerna och tillväxten för bolaget bör fortsätta. Vi ska också komma ihåg att acceptansen för probiotika ökar. Men det tar naturligtvis tid innan vi ser resultatet av alla nyetableringar, upp till 1-2 år säger vd Monica Wallter.

Jag tycker det ser positivt ut för Ellen även om det går långsamt, det gäller att vara utrustad med tålamod. Jag fortsätter att tro på bolaget och behåller mina aktier.

Ny månad och det innebär en presentation av inköpschefsindex för februari. Det balanserar runt 50 (som är skiljelinjen mellan avmattning och tillväxt) både i Sverige och i EMU. Inköpscheferna är alltså något avvaktande, precis som börsen. I eftermiddag presenteras siffror från USA, kanske får vi se ett stigande index.

Nu ska jag besiktiga bilen, hoppas den går igenom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas att bilen går igenom klanderfritt men ett bra kvinnligt knep är att ta den korta på, hehe

finansmamman sa...

Bilen gick igenom, synad av en besiktningskvinna!