5 mars 2012

Vem blir årets ekonomibloggare?

I veckan genomförs Åre Kapitalmarknadsdagar  och det nyinstiftade priset "Årets Ekonomibloggare"  ska delas ut.

Jag är en av de nominerade till priset och det känns fantastiskt roligt att vara bland finalisterna, det sporrar till fortsatt bloggande. Oavsett utgång, är det alltid roligt när ekonomibloggar får uppmärksamhet.

Idag får programvarubolaget Vitec en köprekommendation av Börsveckan som tycker bolaget är stabilt med fin tillväxt. Aktien är upp idag med närmare 4 procent. Bra start för Vitec på en annars småtrist börs idag.

Jag har köpt några aktier i fastighetsbolaget Catena. Bolaget sålde av de flesta fastigheterna förra året och gjorde en stor utdelning.

Nu arbetar Catena vidare på ett större projekt i Solnaområdet, ett område som kan bli attraktivt i och med andra stora byggprojekt i närheten, som Arenastaden, Nya Karolinska och Hagastaden.

Här äger bolaget fastigheter och mark och planerar att bygga ett ny stadsdel med bostäder, kontor och kommersiella fastigheter, runt 1000 bostäder och 50 0000 kvm lokaler, inga dåliga planer alltså. Nu väntar Catena på att detaljplanen ska fastställas.

Med tanke på planerna och projektets utmärkta läge i Stockholm tror jag att det finns en god potential i bolaget. Jag betalade 68 kr för aktierna, ett pris jag känner mig nöjd med.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Som hyfsad ny på det här med aktier undrar jag ungefär med hur mycket din totala utdelning av sjönk vid senaste dippen på aktiemarknaden, 2009 var det väl?
10%, 20%, 30%,40% 50% mer?

Ökade det året efter och tog igen minskningen eller hur såg det ut?

börspappan sa...

fasen vilken näsa du har! en personlig fråga: när jag ser ditt foto(det gamla innan frissan) tycker jag mig ana bohusländska fiskarbönder-kan det stämma?
alltså fastighet i storstad måste väl vara en hit? (även om jag retar mig enormt på spekulationen i branschen!)

Anonym sa...

Grattis till nomineringen! Hoppas du vinner.
Jag har själv en kompis som har aktier som sitt dagliga jobb. Jag måste erkänna att det tog mig några år innan jag accepterade hans val. Att gå hemma och dra... Inte ha något vettigt att göra. Men jag märker att jag har tänkt om. Jag tror inte det är något för mig, gillar att tillhöra en arbetsplats, ett sammanhang.

chesper sa...

Du får min röst ;)

Paulina blogg sa...

Hoppas du vinner!! Har följt din blogg sedan ett år tillbaka. Alltid lika roligt att följa dina inägg och funderingar. Mvh, Paulina

börspappan sa...

svar anonym: jag är pensionär, fick inte fortsätta och sitter hemma och har trejdat bort en hel del pengar-gjort alla fel som går att göra! en grej som verkar intressant är trendtrejding, optioner på tex OMX30-men visst känner man sig ensam och övergiven, på ett arbete känner man sig nyttig och träffar folk.

Kristina sa...

Grattis till den fina utnämningen. Du är verkligen värd den. Ser att du har Alliance Oil i din portfölj. Tänker du behålla dessa aktier, tror du på uppgång? Mina har inte gått något vidare, så jag funderar på att byta ut dem till några andra.

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentar.

Till anonym,
Flera bolag minskade utdelningen under finanskrisen, för att öka igen när utrymme gavs.

Kristina,
Ja, jag behåller Alliance Oil, de har stått stampat en tid men sista bokslutet var bättre än väntat och fortsätter oljepriset upp sen...

MsLiljegren sa...

Stort Gattis till nomineringen!! Nu håller vi tummar :)