8 mars 2012

Framtidens guldägg på 33-listan

Igår blev det inget skrivet på bloggen, istället besökte jag en börsdag i Stockholm med inriktning på Life Science och Healthcare där ett 20-tal bolag presenterade sig.

Jag ska återkomma till den dagen, men först tänkte jag berätta om ett annat spännande evenemang, "33-listans" besök i stan.

Den så kallade 33-listan, "Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag", sammanställs för femte året i rad av tidningarna Ny teknik och Affärsvärlden.

Många bolag slåss om en åtråvärd plats på listan och det kan inte vara lätt för juryn att välja bland alla lovande innovationsbolag.

Syftet med listan är att ge en bild av vilka bolag som har potential att bli framgångsrika och kanske hittar vi framtidens börsjättar på listan, det återstår att se.

Uppsalaföretaget Spiber Technologies knep flest röster under kvällen. Spiber är i först i världen med att framställa spindeltråd på konstgjord väg. Det finns flera användningsområden då tråden är stark, men främst arbetar man mot det medicinska området, det har visat sig att spindeltråden tas väl upp av kroppen. Spännande!

Vi fick också lyssna till Bengt Ågerup som berättade om sin resa med Q-Med. Han delade också ut några goda råd till unga entreprenörer, var riskbenägen men håll i pengarna och släpp in lagom med riskkapital.

33-listans final är den 17 april och den slutgiltiga listan kommer att presenteras den 18 april i Affärsvärlden och Ny Teknik.

Det är en spännande värld vi lever i.

Inga kommentarer: