2 mars 2012

Jag hade gärna besökt mobilmässan i Barcelona

Den här veckan har det varit en strid ström av nyheter från mobilmässan i Barcelona. Utan tvekan är detta en framtidsbransch, här kan många bli vinnare, allt från mobiloperatörer, nätleverantörer och underleverantörer.

Ja, telekom- och it- branschen överhuvudtaget ser jag som intressant och jag kommer att satsa mer på den sektorn, det gäller bara att hitta vinnarna, när konkurrensen hårdnar kommer en del bolag att slås ut.

Di berättar att i Ryssland har bara 7 procent av befolkningen smarta mobiler, i övriga Europa ligger siffran på 28 procent, här finns alltså en stor tillväxtpotential och försäljningen ökar också snabbt.

I takt med ökad datatrafik behöver näten byggas ut, något som bör gynna till exempel Ericsson och Transmode och lilla Sivers IMA. Mobila plånbokslösningar kommer att öka, här är många bolag med och slåss om kakan.

Ericsson finns med och satsar på en plånbokstjänst som riktar sig främst mot utvecklingsländer. Där har befolkningen sällan bankkonto, desto vanligare är det med mobil. Ett annat bolag som redan verkar på den marknaden är till exempel Seamless.

Det finns många intressanta bolag att peka ut inom sektorn, är det svårt att välja kan Kinnevik vara ett alternativ. Här får man en hel bukett bolag inom it- och telekom, dessutom ska bolaget satsa stora summor, upp till 5 miljarder kronor kommande år inom området "nya investeringar", som främst är online.

Både Ericsson och Nokia är ute i kylan just nu, men jag tror båda bolagen kommer tillbaka. Idag har jag ökat i Nokia.

Så till något helt annat. Bluffakturor har funnits under många år, metoderna tycks bli allt mer förslagna. Det är bra att problemet uppmärksammas och att regeringen ser över lagstiftningen. Företagarna måste kunna känna sig trygga och inte behöva lägga ner tid och kraft på felaktiga fakturor.

Bilen gick galant igenom besiktningen, skönt.

Trevlig Helg!

7 kommentarer:

Per Penning sa...

Trevlig Helg!

Dessvärre tror jag inte att Nokia löser sina problem på överskådlig tid.

mojo sa...

Vad skönt med bilen....får jag fråga vad det är för märke årsmodell och modell ?
Trevlig helgatin

Anonym sa...

Hej!
Läser med glädje din blogg! Seamless är spännande och jag tror att Precise Biometrics har en del med Gemalto att göra när det gäller betalningslösningar på mobil.
Ha en trevlig helg och ser fram emot dina kommande funderingar.
Mvh
Finansmorfar

finansmamman sa...

Hej,
En Volvo V70, trotjänare.

Finansmorfar, intresssant med bolagen du nämner.

mfdl80 sa...

Inte alls dumt att öka i Nokia tror jag..

Anonym sa...

Hejsan!
Undrar om du prenumererar på någon ekonomisk papperstidning (Börsveckan, Affärsvärlden, Veckans affärer eller Privata affärer mm) eller om du tycker att det räcker att läsa nät varianten?
Undrar också hur det går med användandet av investeringskontot ?
Tackar för en lagom, sansad och saklig blogg!
Hälsn. Håkan

finansmamman sa...

Hej, det varierar lite, men just nu prenumererar jag på Di, Affärsvärlden och Placeringsguiden, bra komplement till nätet.
Jag har öppnat ett investeringssparkonto, har för avsikt att börja använda det i dagarna.