29 mars 2012

Vänder Nokia nu?

Idag kretsar mycket runt H&M:s delårsrapport, trots ökad vinst så levde inte bolaget upp till analytikernas förväntningar, kanske spänner de bågen lite väl hårt. Men blickar man framåt visar mars månad på fina försäljningssiffror, allt är inte nattsvart som man lätt kan tro av alla mörka tidningsrubriker.

Det blev lite fart på Nokiaaktien igår när bolaget meddelade att Windowsmobilen Lumia ska lanseras i Kina under andra kvartalet i samarbete med China Telecom. Planer finns på att sälja mobilerna hos samtliga mobiloperatörer i Kina.

Samtidigt har bolaget fått ett par höjda köprekommenadationer, från Swedbank och  Ålandsbanken. Idag rapporteras även att Nokia är tillbaka på topplistorna över mest sålda mobiler igen, spännande utveckling.

Till något helt annat. Under vintern har dottern jobbat några timmar i veckan som tennistränare åt de allra minsta. Bra att klubben tar hand om de sina och ger dem arbete, dessutom ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden och framförallt lära sig att hantera pengar. Jag noterar en större sparsamhet vid eget arbete.

Här hemma har jag nu en glädjestrålande dotter som just fått sommarjobb. På eget initiativ har hon lyssnat runt efter sommarjobb och till slut fått napp inom ett helt annat område än tennis. Bra jobbat! Med det vill jag säga till alla ungdomar, ge inte upp, det finns möjlighet till jobb.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vore mycket märkligt om de inte vänder med tanke på vilka penger MS trycker in på utvecklarbiten. Samtidigt som att nya WP7 är klockren, behövs bara att folk öppnar ögonen lite och inser hur mycket IOS & Android strular gentmot WP7 så har vi en succe. Bästa operativsystemet på världens bästa telefon. Kan inte bli mycket bättre.

Bara nu hålla tummarna att inte Apple lyckas förstöra SIM standarden med sin vansinniga modell.

finansmamman sa...

Tack för kommentar.