9 februari 2012

Säljer AstraZeneca

Ja, än har vi inte sett någon lösning på krisen i Grekland, regeringsmöten och strejker avlöser varandra. Börsen är lite avvaktande och det blir nog ingen riktig fart förrän vi får klara besked från Grekland, sen får vi hoppas att det är ett besked i rätt riktning.

Idag säljer jag AstraZeneca, en aktie jag känt mig lite kluven till den senaste tiden. Men efter  rapporten och de senaste turerna runt bolaget har jag svårt att tro på framtiden för AstraZeneca. Svänger dessutom konjunkturen tror jag att pengarna kan jobba bättre någon annanstans.

Jag ska fundera var pengarna ska placeras, men jag tror att det blir inom it- och telekomsektorn, ett område som borde kunna visa tillväxt framöver. Problemet är att det finns så många intressanta bolag, det är svårt att välja. Jag köpte Avega Group i höstas, kanske kompletterar jag med ytterligare någon it-konsult.

Hexagons rapport innehöll inga större överraskningar, möjligtvis då att utdelning var lite mindre än väntat, vd Ola Rollén prioriterar istället skuldminskning, det tycker jag är riktigt.

Vd uttrycker sig ljust om framtiden, Nord- och Sydamerika växer, likaså Europa och även Kina börjar ta fart, ja, i stort sett växer alla områden enligt vd Ola Rollén.

Flera höjda riktkurser hjälper till att lyfta aktien idag, bland annat från Bank of America som höjer till 138 kronor och Nordea höjer till 140 kronor. Jag fortsätter att tro på bolaget och behåller mina aktier i Hexagon.

Nej, nu måste jag skynda mig, snart ska jag vara hos frissan och få ny frisyr.

8 kommentarer:

Martin Svensson sa...

Tips ta en titt på Phonera, om du är intresserad av att investera i it- och telekomsektorn. Hyfsat bra rapport idag 9/2

Anonym sa...

Hej tror du skulle behållt astra, de la ner forskningsutvecklingen men de har ju stålar i kassan så de kan nog köpa in några fina bolag.

Dippar börsen så brukar ju läkemedel gå lite starkare.

Kristina sa...

Tillhör inte AZ de som har bra utdelning? Men du räknar kanske med att du pga detta får en bättre säljkurs?

Phonera vet jag inget om mer än att de har otrevliga försäljare. För mig räcker det som skäl till att inte köpa aktier i företaget.

En ny frisyr brukar pigga upp. Hoppas du blev nöjd.
Trevlig helg!

mfdl80 sa...

Jaså du säljer AZ? Ojdå..

Tror ändå på en ökad tillväxt på sikt ävenom det kanske inte lutar å det nu..

Trevlig helg!

börspappan sa...

det är just hårda strukturrationaliseringar som brukar ge klirr i kassan-dom ligger nog kvar bland de främsta?
jag ska inte gå till frissan har en egen klippmaskin.
jag tycker du ska ha pagefrisyr med uppdrag i nacken och små flikar framåt och vid fest ett brett pannband...alltså tjugotal-passar bra nu när det blir börskrasch?

finansmamman sa...

Martin, tack för tipset!

Jag har helt enkelt tröttnat på AstraZeneca, visserligen har bolaget en bra direktavkastning men jag tycker mer och mer talar emot bolaget, patent som går ut( inget nytt i och för sig)och flera bakslag när det gäller att få läkemedel godkända. Satsar kanske på något annat bolag inom life science, de finns många att välja på.

Kristina,
Nja, Astra står rätt lågt nu, utdelning ges flera gånger om året, känns inte speciellt uppdriven just nu. Bolaget ger bra utdelning som du säger, men jag gör en omplacering.

Jodå, frisyren blev godkänd.

Trevlig Helg alla!

börspappan sa...

kan du inte sätta ett nytt foto så man får se hur det blev?
dessa frissor-vad dom tjänar pengar, alla dessa schampon och krämer-finns det nåt bra i den kemtekniska branschen? överhuvudtaget kemikalier-är inte det lönsamt?
vilka aktier finns det där egentligen nuförtiden?

finansmamman sa...

Det är säkert en lönsam bransch.