1 juni 2012

"Bidde det bara en tummetott" för Kungsleden vid årets slut?

I morse var jag snabb på köptangenten när jag hörde nyheten om Scania. Ryktet säger att Volkswagen planerar en omstrukturering av sin lastbilsverksamhet, Leif Östling skulle då lämna Scania för att leda arbetet med lastvagnarna på Volkswagen.

Det blev en lyft direkt för aktien, får se nu om uppgången håller i sig. Spännande att se vad som händer med Scania och om ryktena stämmer, blir det ett samgående mellan Scania och MAN?

Kungsleden sänker sin prognos igen. Det var ganska väntat efter domen som kom i veckan i ett skattemål gällande fastighetstransaktioner. Domen rör i och för sig inte Kungsleden men eftersom bolaget gjort liknande transaktioner gör Kungsleden klokt i att befara fällande domar.

Det utdelningsgrundande resultatet för 2012 sänks nu från 550 miljoner kronor till 400 miljoner kronor. Tidigare har prognosen sänkts från 600 miljoner kronor på grund av skattedomar. Jag undrar hur stort beloppet kommer att vara vid årets slut, kanske blir det bara en tummetott.

När barnen blir större är det inte så ofta man bjuds in till skolan längre, men igår var det dags, niorna, där sonen går, höll sin avslutningsshow. Och vilken show vi föräldrar bjöds på, toppen. Det är härligt att se så många glada ungdomar som snart går på sommarlov.

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Kristina sa...

Hej! Jag tycker marknaden är svår att förstå. Varför förväntas aktiekursen stiga om Leif Östling lämnar Scania? Han är ju en utomordentlig VD.
Trevlig helg på er alla!

finansmamman sa...

Hej,
Jag tror marknaden har förväntningar på ett fördjupat samarbete mellan Scania och MAN och då med Leif Östling i spetsen för den nya organisationen.
Trevlig helg på dig också.