20 juni 2012

Glad Midsommar!

Även om Sverige redan var ute ur fotbolls-EM så var det en ruskigt spännande match igår, roligt ändå att kunna avsluta med en triumf.

Triumferar gör även H&M som levererar ett resultat över förväntan medan andra klädbolag har det kämpigt. H&M är det enda klädbolag jag i dagsläget skulle våga sätta pengar i.

Ett annat bolag som rapporterar idag är Skistar, resultat ungefär som väntat. Bokningsläget ser något bättre ut än föregående år, den mest intressanta nyheten är dock att bolaget drar sig ur samarbetsprojektet i Alperna.

Det är ett klokt beslut, skidturismen tappar i Schweiz mycket på grund av den starka schweizerfrancen. Det kan i och för sig vara ett övergående problem men så länge euroområdet har sina skuldproblem lär den starka valutan bestå. Beslutet att avstå investeringen i Alperna gör att aktien kan vara intressant igen.

Kinnevik är aktiva, häromdagen sålde man sin aktiepost i kupongföretaget Groupon och idag annonserar man en fusion mellan Korsnäs och Billerud. Det händer alltså mycket runt bolaget och det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Jag tycker överlag att börsen känns ganska positiv, förutsatt att det inte går alldeles överstyr i Europa. Är det bottenkänning nu?

Midsommar närmar sig och det ser ut att bli riktigt hyggligt väder, äntligen sommar.

Glad Midsommar!

6 kommentarer:

nickopicko sa...

Jobbigt när börsen går upp, då blir mina bolag dyrare för mig att köpa. Förr i tiden (när jag mer spekulerade än investerade) blev jag glad för motsatsen. Att man aldrig skall kunna bli nöjd :-)

minna sa...

glad midsommar=)

Anonym sa...

Dagens HM-siffror behövdes i Europa-mörkret!

En härlig midsommar till Dig också! Hoppas att beslutet på Midsommarafton huruvida vi skall sitta ute eller inne blir: Vi skall sitta ute!/G.

Per Penning sa...

Intressant om dina tankar kring Skistar. jag sålde mitt innehav idag. :)

börspappan sa...

det är märkligt att du med ditt sunda förnuft gör bätte resultat än alla dessa ekonomer och proffs? vad sysslar dom med? nu får du en välförtjänt midsommar! leve den vanliga människan!!

finansmamman sa...

Hej och tack för kommentarer! det blev ju en riktigt hygglig midsommar med utesittarväder.