18 juni 2012

Konvertibeleufori

Fler och fler ränteprodukter dyker upp av blandad kvalité. I morse när jag läste Di reagerade jag på en annons angående konvertibellån. Det är Capillum Holding AB (som jag för övrigt aldrig hört talas om) som erbjuder teckning av konvertibla skuldebrev som ger en ränta på 10 procent.

En snabb titt på Capillums hemsida visar att bolaget tidigare varit verksamt inom miljöteknik, har genomgått en rekonstruktion för att sedan 2011 ändra verksamhetsinriktning. Med andra ord ett ganska obeprövat bolag inom sitt nya område som är inriktad på finansiell verksamhet.

Nu satsar man på att rida på den populära konvertibelvågen, men jag bedömer affärsidéen som riskfylld och mindre lönsam. Det är ingen verksamhet jag skulle investera i för närvarande. Hög risk och en hög ränta är befogad.

Jag är annars positiv till konvertibler som ett komplement till aktier, men som med alla placeringar gäller det att läsa villkoren noga och även läsa på om bolagen.

Den som är intresserad av konvertibler kan läsa mer om detta på Placera.nu som med  PA Resources som exempel reder ut begreppen.

Nu ska jag titta på "Borgen", en bra och välgjord dansk serie, den vill jag inte missa.

2 kommentarer:

Christian sa...

Hej! Fantastiskt nr, intressant, saklig och intressant blogg! NU förstår jag nöjet med att läsa bloggar. Tack! :) /Christian

finansmamman sa...

Vad roligt att du hittat till bloggen och uppskattar den.