25 juni 2012

Penser startar småbolagsbevakning

Vardag igen och uruselt väder, det passar bra att sitta framför datorn. Midsommar blev ju annars riktigt bra, fint utesittarväder.

Jag har även varit ett par svängar till flygplatsen under helgen, dels för att skicka iväg sonen på språkresa till England, dels för att hämta hem dottern som semestrat i den grekiska ö-världen. Enligt dottern märktes inga oroligheter i Grekland runt valet, allt var lugnt och jag tror inte heller att ö-världen påverkas så mycket, det är nog mest storstäderna.

Ska man vara orolig när ungdomarna är ute och reser, nja, jag brukar tänka på hur jag själv var ute och tågluffade i den åldern, med minimal kontakt med hemmet. Det var långt före mobilernas tid, vilken skillnad, idag är det bra mycket lättare att hålla kontakten.

Det är ändå viktigt att se till att ungdomarna är utrustade med kontaktuppgifter, försäkringspapper, kort, mobil och kontanter och så förstås en hel del förmaningar. Och visst är det skönt när de är hemma igen.

Erik Penser lanserar en analys- och informationstjänst, EP Access i samarbete med nyhetsbyrån beQuoted. Man sätter fokus på små och medelstora bolag som idag får allt mindre uppmärksamhet av analytiker och media. Intresset är trots allt stort bland investerare och genom EP Access ökar genomlysningen.


Till en början tar man upp bevakning av fem bolag, varav Vitec är ett, den analysen publiceras 28 juni. Andra bolag är Nordic Service Partner, Pilum, C-Rad och ZetaDisplay.


Vad jag förstår är analyserna så kallade uppdragsanalyser, det kan vara bra att veta. Jag undrar samtidigt hur det egentligen står till med objektiviteten hos analyshusen, kanske är den inte alltid hundraprocentig.


Tills sist undrar jag var moralen finns hos de AP-fonder som förvaltar våra pensionspengar och använder delar av dessa till extravaganser. Det brister i högsta ledningen!


Missa inte att lyssna till dagens sommarpratare Christina Lampe Önnerud batteriuppfinnare och grundare av Bostons Powers. Låter intressant.

2 kommentarer:

Linus sa...

Moralen i AP-fonderna, vad ska man säga ? Borde det inte vara ett ganska tråkigt jobb helt utan extravaganser om allt stod rätt till ? Inte konstigt att folk blir upprörda och det är bra att media uppmärksammar detta.
I det förra inlägget skrev du lite om kinnevik. kinnevik har länge varit en bas i barnens portfölj men det känns som att risken ökar i takt med deras nya investeringar, som sagt det blir spännande att följa.
Tack för en bra blogg !
Stabilekonomi.se

finansmamman sa...

Hej,
Det verkar som det jobbas på nya gemensamma regler för AP-fonderna, det behövs.
Kinnevik har ändå en stabil grund att stå på, men visst kan en del av deras nya investeringar slå fel, samtidigt som andra slår väl ut.