13 augusti 2012

Behåller Hexagon

Rapportsäsongen är snart över för denna gång, de flesta av mina bolag rapporterade siffror ungefär som väntat.

Hexagon rapporterade ett ökat rörelseresultat med 12 procent för det andra kvartalet, samtliga geografiska områden visar tillväxt, om än i olika takt. Vd ser ljust på framtiden och står fast vid prognosen, men påpekar samtidigt att konjunkturläget är osäkert. Bolaget arbetar vidare med att få ned skuldsättningen, det ser jag som positivt. Jag behåller mina Hexagonaktier.

Sivers IMA som jag nämnt några gånger har genomfört en nyemission, intresset var stort och emissionen blev övertecknad. Bolaget har tagit fram millimetervågs converters för att höja kapaciteten i näten, något som kan komma att behövas när vi surfar allt mer mobilt. Intressant men riskfyllt bolag.

En annan krydda som rört sig uppåt är NFO Drives, bolaget kommer med sin delårsrapport den 20 augusti, jag ser med spänning fram emot den då NFO är inne i en expansiv fas.

Nu är det som sagt dags att dra sig hemåt stan, men innan dess ska jag ta en sista tur i svampskogen. Det finns gott om kantareller, man behöver inte gå många steg förrän det lyser gult. Finns det något godare än en kantarellmacka?

2 kommentarer:

börspappan sa...

tänk om du förvaltade en AP-fond?

finansmamman sa...

Nja, det lämnar jag till andra.