16 augusti 2012

Getinge i köptagen

Efter en lång och skön sommar vid kusten är vi nu tillbaka i stan igen. Det är lite rörigt just nu, det brukar ta ett par dagar att komma i ordning i huset.

Ett tomt kylskåp skickade mig direkt att handla, där i min lokala ICA-butik upptäckte jag att Probis juice Bravo Friscus saknades i hyllan, efter lite efterforskningar visade det sig att produkten tagits ur sortimentet, den sålde helt enkelt för dåligt. Hm, inte bra när en stor ICA-butik plockar bort juicen, är det lika i andra butiker?

Det ska bli intressant att läsa Probis rapport som kommer idag, jag hoppas det framgår hur försäljningen av den nya juicen går. Kanske har vi konsumenter svårt att ta till oss ytterligare en juiceprodukt, budskapet om stärkt immunförsvar går inte hem, ingen i min bekantskapskrets känner till juicen, trots tv-reklam.

Getinge är i köptagen igen, det amerikanska trycksårsbolaget TSS förvärvas till ett pris av närmare 1,9 miljarder kronor. Getinge har redan en ledande ställning i Europa när det gäller att förebygga och behandla trycksår, genom det amerikanska köpet blir bolaget världsledande inom området.

Affären planeras att slutföras i fjärde kvartalet 2012 och väntas bidra positivt till Getinges vinst år 2013.

Getinge ingår i min långsiktiga portfölj, ett kvalitetsbolag med bra ledning. Och varför inte satsa på medicinteknik, det känns betydligt stabilare än läkemedelsbolagen som ofta svänger fram och tillbaka.

För den som vill lära sig mer om ETF:er kan jag tipsa om ett seminarium på onsdag 22:a augusti hos Nasdaq OMX. Klicka på länken till höger för anmälan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan !
Undrar om du börjat att använda ditt Investeringssparkonto ännu. Jag har använt mitt ett tag nu men ser ingen direkt fördel med det i dessa oroliga tider. Några direkta vinster gör man ju inte och jobbet med K4 sköter ju Avanza fint med utskrivna blanketter. Är tacksam för lite kommentarer om detta.
Ha det kanonbra
Håkan

finansmamman sa...

Ett investeringssparkonto fungerar bäst i börsuppgång eller om du lyckas göra bra affärer, du måste ligga på ett par procent i avkastning för att det ska vara lönsamt i år. Fördel är att du slipper deklarera om du gör många affärer.
Jag har inte använt mitt konto speciellt mycket ännu, ligger kvar med min portfölj på en vanlig depå och utnyttjar kvittningsregeln.