22 augusti 2012

Tittar närmare på Studsvik

Studsvik är inget bolag som låter tala om sig speciellt mycket. Bolaget verkar internationellt  inom kärnkraftsindustrin och erbjuder tjänster inom avfallshantering, avveckling, underhåll och driftoptimering.

I dagarna har Studsvik tecknat ett samarbetsavtal med Westinghouse, ledande leverantör inom kärnkraftsindustrin och med mångårig erfarenhet. Avtalet rör avveckling av kärnkraftverk, allt från nedmontering, sanering och avfallshantering.

Med tanke på att  kärnkraftsverken världen runt börjar bli gamla och uttjänta och snart ska tas ur drift ser bolagen affärsmöjligheter. Tyskland har ju dessutom beslutat att fasa ut kärnkraften, bara där finns 17 kärnkraftverk. Det här är förstås ett politiskt beslut som kan komma att ändras.

Den framtida marknaden bedöms ändock som stor och med samarbetsavtalet har Studsvik och Westinghouse möjlighet att erbjuda totalentreprenad när det gäller avveckling.

Det här är ingenting som sätter avtryck i aktiekursen ännu, det kommer att ta tid innan avvecklingen kan påbörjas, men på längre sikt kanske det kan vara en fin affär. Aktiekursen ser attraktiv ut i dagsläget.

En färsk intervju med bolagets vd finns på introduce.se.

Vårt badrum är äntligen färdigt, besiktning idag och nu är det bara att flytta in, skönt och det blev toppenfint.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej FINANSMAMMAN
Det kunne være interessant at hører hvad du mener om BioGaias Q2 og deres fremtid.

Mvh
Interface

finansmamman sa...

Hej,
Sammanfattningsvis tycker jag framtiden ser bra ut för BioGaia och behåller mina aktier.