14 september 2015

Rensar portföljen, säljer G5 Entertainment

Ingen vidare start på börsveckan, men det går förstås att glädja sig åt att en hel del bolag börjar komma ner till mer köpvänliga nivåer.

Säkert frågar sig många om det är fyndläge eller kan det möjligtvis bli ännu billigare? En ledtråd får vi på torsdag då den amerikanska centralbanken kommer med sitt räntebesked, oavsett utgång lär marknaden reagera.

Under hösten har jag fortsatt rensa portföljen. Hösten känns som lite nystart, ungefär som nyår och det är två bra tillfällen att ge portföljen en översyn. Strax före årsskiftet inför deklarationen är också en tidpunkt då jag brukar se över placeringarna, mest då av skatteskäl.

G5 Entertainment är ett av bolagen jag rensat ut under hösten, bolaget har inte riktigt kommit tillbaka sen den tidigare glansperioden. Tillväxten har visserligen tagit fart igen, men vinstökningen tycks ha svårt att komma igång och kursen står och stampar.

För ett par år sedan sålde jag hälften av aktierna i G5 med god vinst och med resterande aktier hade jag hoppats på fortsatta framgångar, men resultatet har hittills inte motsvarat mina förväntningar. Så G5 har alltså gjort sitt för den här gången.

Jag har äntligen skaffat swish, suveränt enkelt att använda. Jag tror också flera välgörenhetsorganisationer tjänar stort på att använda sig av swish, tjänsten verkar populär och den syns mer och mer i olika sammanhang.


I helgen har vi varit till stugan och förberett för vintern, stängt av vattnet och plockat undan. Lite tidigt kanske, men skönt att ha det klart. Jag passade på att plocka de här nyttiga bären vid stranden, havtorn. Ett bär sägs innehålla lika mycket c-vitamin som en apelsin!

3 kommentarer:

Signs sa...

jag har också gjort en del rensningar i portföljen. Jag tittar försöker hitta vettiga "säkra" alternativ till att ligga fullinvesterad i aktier men det är inte lätt i denna lågräntemiljö. Hedgefonder är problematiska eftersom så få verkligen levererar och jag har svårt för att förvaltarna inte tjänar pengar på sin performance utan de blir proppmätta bara på fondens storlek. Jag vill inte investera i något där förvaltarna kan lägga fötterna på skrivbordet och ändå tjäna hundratals miljoner på ett år. Det är för bekvämt.

Andra produkter jag har tittat på är räntebevis, typ Nordeas. Där ska man betala 0.6% per år i "administrativ avgift" per år på sina bevis. Varför undrar jag, ska man betala 0.6% när en bra räntefond kostar så mkt mindre? Nordea har ingen vettig förklaring till det, men kanske ngn som läser detta har?). ´Jag vill inte betala ett överpris till bankerna.

Finansmamman, hur gör du? Ligger du likvid när du tycker marknaden börjar bli dyr, eller investerar du i andra produkter?


finansmamman sa...

Hej,
Jag ligger likvid, just nu på ett bankkonto med hyfsad ränta hos Collector via Avanza. Jag kommer snabbt och enkelt åt pengarna vid behov, samtidigt behöver jag inte bevaka ytterligare investeringar. Tidigare har jag parkerat en del i räntefonder, men det känns inte aktuellt just nu.
Hedgefonder undviker jag, tycker deras prestationer är blandade och risken är för hög. Nej, det är inte lätt att hitta en "säker placering", tills vidare använder jag bankkonto.

mich willians sa...

Jag kan inte sluta att tacka Gud för det lån på 4,000,000SEK jag fick från Mr Pato smith lån företag, Jag heter mich willians, jag är från Stockholm, jag är här för att vittna på lånet jag fick från pato smith låneföretag jag var i desperat behov av ett lån för att expandera min verksamhet och för att betala skulden, jag var aldrig en lycklig kvinna förrän jag kom i kontakt med hans företag, var de medel som skickas till mitt bankkonto direkt efter att skicka honom ID-kort och mina bankuppgifter och andra kontroller som är nödvändiga säkerhetsåtgärder, så kontakta honom om du vet att du är från Sverige och du kommer också vittna, jag lovordar honom ansträngningar för att undvika att bli lurad, maila honom och du kommer att vara glad. Hans e-post är (patosmith02@ymail.com) Låt resten av ditt liv i komfort, kontakta honom i dag och vara glad och du kommer också vittna. Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden på grund av Guds nåd, är mitt företag går bra smidigt och min familj lever mycket bekväma och glad, och om du är i min tidigare situation eller är i allvarlig och legitimt behov av ett lån, du kan nå denna GUD sände långivare via (patosmith02@ymail.com) Vänligen kontakta Mr Pato smith på hans email patosmith02@ymail.com MVH mich willians