Svd undrar om en ny it-bubbla är under uppsegling, många av de haussade it-bolagen som Facebook, Twitter, Groupon och Zynga visar på problem, nyckelpersoner lämnar bolagen, vinsterna minskar och börsnoteringar skjuts upp. Ett annat it-bolag som fått se sin aktiekurs sjunka sen noteringen är Linkedin.
Jag är tveksam till Groupon som jag provat en tid. Att dagligen få rabatterbjudanden i mailkorgen låter ju bra, men hittills har jag inte använt en enda kupong, men jag har kunnat besöka många spa-anläggningar om jag velat. Till slut kändes det mest irriterande med mailen och jag har nu avslutat prenumerationen.
Enligt artikeln avtar konsumenternas intresse i USA för Groupon, amerikanarna är annars ett
kupongälskande land så fungerar det inte där, tror jag inte att det kommer att fungera i andra länder heller, folk tröttnar.
Det finns stor risk att Facebook tar död på sig själv genom att alltmer kartlägga sina användare, det är en farlig väg och jag tror att intresset för sajten kommer att minska.
Några bolag kommer att överleva, andra sorteras bort. Jag investerar inte i de nya haussade it-bolagen, det känns alltför riskfyllt. Något jag kanske kommer att ångra i framtiden, för vem vet var nästa börsraket döljer sig.
Börsen liknar mer och mer ett kasino, hur utvecklingen kommer att se ut denna vecka är svårt att förutse, men just nu är det lugnt.
6 kommentarer:
En av anledningen till att kuponger är så intressanta för konsumenterna i USA är att det går att kombinera flera rabattkuponger för samma vara.
Det innebär i praktiken, om du lägger ner lite tid, att du kan få varor för 10% av priset på prislappen, ibland även så att alla kuponger täcker priset till fullo.
Vid enstaka tillfällen finns dessutom erbjudanden om att du kan skicka in streckkoden på förpackningen till tillverkaren och få pengar tillbaka, dvs du får alltså i praktiken BETALT för att konsumera varan, då du ju redan använt rabattkuponger för att få rabatt i affären vid köptillfället.
Som de flesta vet kan/får inte rabattkuponger kombineras i Sverige, därför är det inte på långa vägar lika intressant för oss.
Först och främst vill jag tacka för en mycket läsvärd blogg, följer den varje dag!
Groupon ägs ju till ca 1 % av Kinnevik som också äger en stor del av Black Earth Farming och Raw Agro. Jordbruket i östern blomstrar direkt inte.
Vad är dina tankar om Kinnevik?
Efter förra it-bubblan beslutade jag mig efter en del förluster, att aldrig köpa några fler aktier i den typen av bolag.
Jag tycker att hela verksamheten är svår att få grepp om.
just nu följer jag bara Ljughults snara sorti...
Det finns ett IT-bolag som man kan investera i utan att behöva ta alltför stor risk. Apple. Jämför man tillväxten på omsättning och vinst de senaste åren så har inte kursen följt med alls. Den ligger fortfarande kring P/E 15 medans tillväxten är som en snabbväxande startup. Q3 rapporten kommer den 18:e och det kommer att vara fantastiska siffror (igen) men den kommer också förmodligen att visa upp samma mönster den gör varje kvartal. Rusning till rapport och ordentlig dipp efteråt, trots resultat som slår alla prognoser. Det brukar innebära köptillfälle.
Om inte 3:e världskrigen bryter ut inom 3 år så tror jag på $1000 dollar för AAPL...
Hej alla,
Anonym,
Tack för en bra förklaring till varför amerikanarna gillar kuponger.Är man lite om sig och kring sig kan man alltså komma undan billigt.
Rasmus,
Nej, jordbruket har det kämpigt i öster, man får se det som ett långtidsprojekt. Jag gillar Kinnevik eftersom bolaget har en bra grundportfölj men även verkar på nya marknader.
Kul att du gillar bloggen.
Nisse,
Jag undvek it-bubblan, men är som sagt fortfarande försiktig med uppblåsta bolag.Håller med om att de är svåra att se in i.
Karl,
Det bästa kanske är taget eller så kanske du har rätt. Håller med om att utvecklingen varit fantastisk.
Skicka en kommentar