20 april 2012

Investeringar för den modige

Jag har också besökt Investors bolagssstämma i veckan. Det här är ett bolag som har en annorlunda investeringsfilososfi jämfört med Ratos. Investor är en långsiktig ägare, som köper och behåller  bolagen.

Det var en ganska lång stämma och många av de vanliga frågorna dök upp, som ersättning till ledningen, jämställdhetsfrågor och vad bolaget kan tänkas göra åt den höga substansrabatten.

Inte minst substansrabatten intresserar många aktieägare, men här blir det inte några snabba åtgärder för att få bukt med rabatten, då är den snart tillbaka igen menar ledningen. Istället fokuserar bolaget på att växa substansvärdet, ge utdelning och på så vis gradvis få ner rabatten. Kanske får vi se höjda utdelningar framöver.

Både vd Börje Ekholm och styrelseordförande Jacob Wallenberg uttryckte sin oro över världsekonomin, faran är långt ifrån över, men Investor likt Ratos ser även möjligheter i en osäker värld.

Inga revolutionerande nyheter på stämman alltså. Den som önskar mer action får nog söka sig till ett annat bolag. Själv behåller jag dock mina Investoraktier och kryddar med Kinnevik och Ratos.

Den modige kan nu spekulera i Bull och Bear med en daglig hävstång på upp till 5 gånger. RBS lanserade för någon vecka sedan Bull & Bear certifikat med DAX och OMX som underliggande och senast ut är Nordea som också erbjuder produkter med samma höga hävstång. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun, går hävstången åt fel håll kan det gå snabbt utför.

I helgen ska hela familjen på stort bröllop, det ska verkligen bli roligt och extra roligt för våra ungdomar som aldrig har varit på bröllop tidigare. Så nu ska hela familjen dressas upp, presenten ska slås in och bordsskicket trimmas.

Trevlig Helg!

2 kommentarer:

Signs sa...

tycker det är alldeles för mycket snack om Bull / Bear och kraftiga hävstångar om man följer tex forum. Visst fyller de en funktion men de flesta verkar lägga alltför stor tyngd vid såna instrument. De borde lära sig att investera långsiktigt istället och att gneta på istället för att tro att de ska lyckas bli rika nästa månad genom kraftiga hävstångar.

finansmamman sa...

Ja, många är ute efter snabba klipp, kan straffa sig i längden.